Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, nevíte, kde by se dal zjistit loňsky stav vodoměru? Zda stačí zavolat na vodárny, kde po nahlášení jména majitele bytu a adresy se stav případně nahlásí? Já mám stav zapsaný, ale pravděpodobně jsem ho napsal špatně, jelikož podle něj jsme již za půlrok projeli 270 kubíků studené vody. Jsme tří členná rodina v bytě 3+1. Spotřeba vody je klasická s tím že praní cca 2x do týdne. Zdá se mi to nějaké divné abysme tímto běžným užívaním vody za půl roku měli protočeno již více než 270 kubíku vody. Díky za Vaše případné názory.
Dobrý den, záleží na tom, kdo ten odečet provádí. Zdá se, že jde o byt a vodoměr v něm. Toto VaK vůbec neřeší a je to věc SVJ v domě, případně majitele bytu, který ten stav nahlašoval. Údaj o tom by měl být asi v účtárně, která prováděla vyúčtování služeb v loňském roce. Jinak, domovní vodoměr pro celý dům a údaje o jeho stavu je záležitostí VaK. Ta spotřeba se nezdá zas tak velká. Zdravím!
doplněno 05.05.13 12:10:Vodoměr má spíše schopnost se časem zanášet a zpomalovat načítání stavu. Pak je skutečná spotřeba vody vyšší, než na číselníku. Proto jsou lhůty, ve kterých se mají vodoměry měnit.
doplněno 05.05.13 12:13:Dobře, zkuste si nyní zapsat stav a pak třeba za týden a proveďte výpočet pro porovnání.
Díky za reakci. Nicméně, spotřeba se nezdá býti velká? Vždyť co tak koukám, tak průměrná ROČNÍ spotřeba studené vody v tříčlenné domácnosti je kolem 100 kubíků a méně. My máme 270 za PŮL ROKU. To se mi zdá docela extrémní. Ale jak říkám, je to cifra, kterou jsem si já osobně napsal, třeba jsem se přepsal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.