Nejste přihlášen/a.
řeším obývák 28,5 m2...plovoučku a nebo dát do kupy parkety svépomocí?
vaše rady zkušenosti...díky
Dobrý den, preferuji parkety. I hodně špatné se dají přebrousit strojem a pak jsou jako nové. Plovoucí podlaha (pokud pominu její současnou "modernost") je o kvalitě a tedy ceně. Musela by být z pravého dřeva, aby to bylo srovnatelné s parketama. Parkety jsou prostě z masívu. Nějaké rady jste již dostal viz odkaz. Zdravím!
doplněno 04.05.13 22:42:sebod - máte můj bod za rozum. Lépe a jasněji to snad ani nešlo vyjádřit. Dobré!
Vyhodit parkety a dát místo nich plovoučku, to je jako kdybyste na chalupě zlikvidoval nádherný kachlový kamna /funkční/ a místo nich si tam dal akumulačky
nechci je vyhazovat...jen prostě varianta pozvat si na to podlaháře a zaplatit za přebroušení a nalakování 16-17 000 je dost...
plovoučka mě vyjde na 6tis+ má práce
toš samozřejmě bych chtěl parkety zachovat, protože jsou ve velmi pěkném stavu, ale občas už se někde hýbou a jdou vidět mezery...
podlaháři mi řekli, že ty spáry se časem objeví znovu i když se to zklepe...přetlmelí apod...
podlahu celou rvát ven taky nechci...
toš řeším co s tím..jestli se mám do toho vrhnout sám a oželet malé detaily jako jsou 2-3mm spáry na jistých místech atd no...
přebroušení a nalákování by se s nějakou malou pomocí dalo zvládnout...
Osobně bych se snažil zachovat parkety!
Přebrousit zvládne šikovnější kutil, vyluxovat vyčištěným vysavačem také. Potom parkety doklepnout k sobě a u zdí vyklínovat a vyšprajcovat je takové "hračičkování", ale také nebude problém. Následně přetmelit spáry lakem smíchaným s pilinami z vysavače a po zaschnutí znovu jemně přebrousit. Finání lakování už bude jen třešnička na dortu!
Přeji úspěšnou práci a krásný výsledek!
Není čeho se bát. Jen bacha u broušení než si osaháš brusku. Ona ta potvora někdy dokáže být divoká.
Půjčit si brusku a přebrousit ,to dokážete i sám,nic na tom není.nalakovat to samé a cena bude úplně jinde než u plovoučky. Pokud jsou parkety v poho. A chce se Vám do toho.
Když dáš plovoučku na parkety tak budeš mít ve dveřích na podlahách zub. Sice se na to dá časem zvyknout, ale vypadá to strašně.
Jak je již uvedeno, pujč si brusku, po přetmelení to přebrus a nalakuj. Cenově budeš někde úplně jinde a než se objeví nový škvíry ono to chvilku potrvá. Nehledě k tomu, že sebelepší plovoučka nesahá dřevěný podlaze ani po kotníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.