Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhlí - mostecká kostka

Od: koblih11111 odpovědí: 5 změna:

dobrý den

máte někdo prosím zkušenosti s mosteckou kostkou v kotli Viadrus U26,jak hoří,kolik je popela,popřípadě porovnání s bílinskou kostkou díky za názory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den:)Minulý týden jsme kupovali z Komořan,uhlí je přímo skvělé,kupujeme od nich pravidelně;)Popela je opravdu minimum.Bílinskou nebrat!

doplněno 04.05.13 19:43:

Ještě dodám:říká se,že Bílinská pánev je lepší,ale dle mne,i našich nejbližších přátel,není.

koblih11111
hodnocení

co jsem tak zjišťoval,tak mostecké uhlí má trošku lepší výhřevnost,ale o nějakou tu desetinu procenta větší popelavost a má podstatně víc síry,tak by mě zajímalo,zda oproti bílině víc kouří,to jenom kvůli sousedům:D

My tedy máme zplynovací kotel Atmos,a ten nám nekouří :D

ladaadal*
hodnocení

0x

Neznám rozdíl mezi těmito druhy, ale jde o hnědé uhlí. Jestli máš U26 jako já - litiňák, tak ten je stavěnej na černé a s hnědým na něm proděláš kalhoty...tam se strká černé, prikety nebo koks.

doplněno 06.05.13 05:56:

Jak říkám, s litiňákem bych vůbec hnědé nepoužíval, s černým ušetříš minimálně třetinu nákladů, ne-li víc.

koblih11111
hodnocení

jj,je to litiňák,vytápim cca.350m2 a spotřebuju přes topnou sezonu cca.95q hnědého uhlí.Barák je na Šumavě,takže topná sezona je delší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]