Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjezdová cesta - jak postupovat?

Od: jvndr odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat .Vlastním pozemek kde byl schválený územní plán na vystavbu rodinných domů.Bohužel se územní plán neuskutečnil a já mám pozemek ke kterému se nemohu dostat .Mohli by jste mě poradit jak mám postupovat když mě obec zdělila že si mám příjezdovou cestu zainventovat sám , pozemek se nachází cca 50 m od cesty na kterou bych se mohl napojit.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nezbude vám nic jiného než si tu cestu zainvestovat ale nejdříve bych od obce ten kousek na tu cestu koupil cestu pak vybudoval.A v případě že by někdo stavěl ještě vedle a potřeboval mou cestu tak by mi část zaplatil jinak by bylo možno cestu oplotit a dát tam bránu (mítnou od Kapche)*smich*

buss
hodnocení

0x

Chápu to tak dobře, že pozemek je od komunikace "odříznut", ano? Čili mezi tím je pozemek cizí. Takže nezbude než se s vlastníkem dohodnout. Jde o právo cesty - věcné břemeno. Když ne dobrovolně, tak soud. Ale pak ty vztahy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]