Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
můžu vyprat oblečení (černé, bílé, barevné) na jeden program na jednu pračku? Když dám všechno na 30° tak by se nemělo nic zabarvit, srazit apod, ne? (mám i svetr který se musí prát na 30)
Díííky
Klidně můžete ale možná si některý kousek už neoblečete. Svetr obyčejně pustí nějaký chlup, ten se uchytí na košilích, tričkách a dostat ho pryč je nadlidský výkon. Pokud je barevné co nepouští dám ho společně s bílým na 40C, nic se nestane ale černé košile peru vždy zvlášť i když nepouští a v pracím prášku na černé, na ty mrchy se vážně chytí každý chloupek, nitka. Osobně bych prádlo roztřídila a určitě neprala s prádlem svetry.
Nenosime svetry ani kosile, jenom ruzna trika, mikiny, slipy, trenky, ponozky, kalhoty jeansy a nebo takovy ty plataky, zkratka nic chlupatyho, pereme to 4 roky s mladym vsechno najednou a zatim zadny problem nebyl.
Samozrejme, kdyz potrebuju nahodou jit nahodou v kvadru, tak tu bilou kosily pro jistotu pak vyperu samostatne, ale pokud by to nebyla kosile ke kvadru, tak bych ji tam vrazil taky. Kvalitni zbozi od vietnamcu pousti tak max. 2 prani a pak uz nic.
Prádlo musíte roztřídit, a to nejen na bílé, barevné, tmavé. Ale i na jemné, bavlnu, vlnu.
Na každý druh prádla je dobré používat jiný prací prosředek, např na prádlo černé používám prostředek ochraňující černou barvu , na vlnu gel určený na praní vlny atd.
Každý materiál snese jinou teplotu. Bavlnu klidně na 60, jemné prádlo 30.
problém býval vždy pokud byla trika či mikiny barevné kombinované s bílou barvou pak jsem nevěděla zda to dát do barevného či bílého - to hrozilo zapuštění barev do bílé, nyní se dá tomuto problému vyhnout - objevila jsem tyto hadříky a je po problému myslím, že by to fungovalo i u vás pokud chcete prát prádlo pohromadě vmd-drogerie.cz/...
já tedy aspoň celé bílé /utěrky a ručníky/ peru zvlášť
přeju zdar čistému prádlu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.