Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jeden ráz všechno oblečení?

Od: needhelp* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

můžu vyprat oblečení (černé, bílé, barevné) na jeden program na jednu pračku? Když dám všechno na 30° tak by se nemělo nic zabarvit, srazit apod, ne? (mám i svetr který se musí prát na 30)

Díííky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Srazit na 30 ani ne, ale k zabarvení by dojít mohlo. Přinejmenším bych to dělil aspoň na bílé / barevné aspoň u nových věcí.

needhelp*
08.11.12 10:00
hodnocení

děkuju :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Klidně můžeš, je to tvoje oblečení. Jenom to tmavé nebude vyprané pořádně, ale to světlé pak možná bude barevně lépe ladit s tím tnavým.

lidus*
hodnocení

0x

Klidně můžete ale možná si některý kousek už neoblečete. Svetr obyčejně pustí nějaký chlup, ten se uchytí na košilích, tričkách a dostat ho pryč je nadlidský výkon. Pokud je barevné co nepouští dám ho společně s bílým na 40C, nic se nestane ale černé košile peru vždy zvlášť i když nepouští a v pracím prášku na černé, na ty mrchy se vážně chytí každý chloupek, nitka. Osobně bych prádlo roztřídila a určitě neprala s prádlem svetry.

hodnocení

0x
Zdravíčko:)Proboha,jen to ne!Bílé prádlo vždy zvláště!Mohla by jste jej pak rovnou hodit do popelnice!A na tu černou si také dávejte pozor,je kvantum nekvalitních materiálů,které rády barví...

hodnocení

0x

rozdel to na bile , barevne , cerne. Je to prece jen lepsi. Ale kdyz to fuknes vse a na 30 a pouzijes gel , tak jsem nikdy nemel problem. Ale jistota je jistota

pecenkav*
hodnocení

0x

Nenosime svetry ani kosile, jenom ruzna trika, mikiny, slipy, trenky, ponozky, kalhoty jeansy a nebo takovy ty plataky, zkratka nic chlupatyho, pereme to 4 roky s mladym vsechno najednou a zatim zadny problem nebyl.

Samozrejme, kdyz potrebuju nahodou jit nahodou v kvadru, tak tu bilou kosily pro jistotu pak vyperu samostatne, ale pokud by to nebyla kosile ke kvadru, tak bych ji tam vrazil taky. Kvalitni zbozi od vietnamcu pousti tak max. 2 prani a pak uz nic.

ron*
hodnocení

0x

Prádlo musíte roztřídit, a to nejen na bílé, barevné, tmavé. Ale i na jemné, bavlnu, vlnu.

Na každý druh prádla je dobré používat jiný prací prosředek, např na prádlo černé používám prostředek ochraňující černou barvu , na vlnu gel určený na praní vlny atd.

Každý materiál snese jinou teplotu. Bavlnu klidně na 60, jemné prádlo 30.

hahanaj*
hodnocení

0x

problém býval vždy pokud byla trika či mikiny barevné kombinované s bílou barvou pak jsem nevěděla zda to dát do barevného či bílého - to hrozilo zapuštění barev do bílé, nyní se dá tomuto problému vyhnout - objevila jsem tyto hadříky a je po problému myslím, že by to fungovalo i u vás pokud chcete prát prádlo pohromadě vmd-drogerie.cz/...

já tedy aspoň celé bílé /utěrky a ručníky/ peru zvlášť

přeju zdar čistému prádlu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]