Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se na stavbu kamenné zídky a chtěl jsem se zeptat zda použít na zdění maltu anebo spíše beton?
2x
Dobrý den, také bych použil beton. Určitě to vydrží více, než jen malta. Zdravím!
doplněno 03.05.13 12:40:Ta malta se časem, vlhkostí a mrazem začne drolit - beton možná popraská, ale zůstane ve spárách.
1x
Beton ne, ale cementovou maltu (liší se frakcí plniva, do malty se dává písek, ne štěrk či štěrkopísek
). Proti nasákání vyzrálé malty a jejímu mrazovému zvětrávání je vhodné do malty přidat vodní sklo - zhruba 1:1 s vodou,jen pozor - malta s vodním sklem výrazně rychleji tuhne... Nebo lze použít ´obyčejnou´ cementovou maltu a po vyzrání ji (spáry zdiva) vodním sklem natřít.
0x
Rozhodně cementovou maltu,4díly písku,jeden cementu,jeden vápna.Pro lepší pružnost dát na 1 kolečko 200 ml Slovilaxu.Lepší,jako to vodní sklo.
JABRAKA
To Jabraka-cementová malta je jynými slovy beton,jak se píše nahoře-liší se jen velikostí zrn "písku" teda v podstatě.To co píšete Vy není cementová malta ale tzv nastavovaná malta.
Jinak vápno na toto nedávat!
To pův tazatel-stejně jako slovilax (ten jsem již snad 30 let neviděl) pomůže DUVILAX -prodává se normálně ve stavivech v baleni snad kbelíček cca1kg a výš,jinak obdobně může ( nevím jak do betonu,ale na penetraci)pomoci lepidlo HERKULES (má ne-li stejné,tak tedy obdobné složení):
doplněno 16.05.13 11:06:PS tuší že slovilax je slovenská varianta duvilaxu (mám za to je licence pův.duvilaxu!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.