Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba kamenne zidky

Od: danda* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se na stavbu kamenné zídky a chtěl jsem se zeptat zda použít na zdění maltu anebo spíše beton?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea1*
hodnocení

2x

Také jsme stavěli kamennou zídku a manžel používal beton. A drží už 30 let.

pt®
hodnocení

2x

Pokud bude stát zídka samostatně a plnit účel plůtku, tak použijte beton. - pt

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, také bych použil beton. Určitě to vydrží více, než jen malta. Zdravím!

doplněno 03.05.13 12:40:

Ta malta se časem, vlhkostí a mrazem začne drolit - beton možná popraská, ale zůstane ve spárách.

mowla*
hodnocení

1x

Beton ne, ale cementovou maltu (liší se frakcí plniva, do malty se dává písek, ne štěrk či štěrkopísek ;) ). Proti nasákání vyzrálé malty a jejímu mrazovému zvětrávání je vhodné do malty přidat vodní sklo - zhruba 1:1 s vodou,jen pozor - malta s vodním sklem výrazně rychleji tuhne... Nebo lze použít ´obyčejnou´ cementovou maltu a po vyzrání ji (spáry zdiva) vodním sklem natřít.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně cementovou maltu,4díly písku,jeden cementu,jeden vápna.Pro lepší pružnost dát na 1 kolečko 200 ml Slovilaxu.Lepší,jako to vodní sklo.

JABRAKA

To Jabraka-cementová malta je jynými slovy beton,jak se píše nahoře-liší se jen velikostí zrn "písku" teda v podstatě.To co píšete Vy není cementová malta ale tzv nastavovaná malta.

Jinak vápno na toto nedávat!

To pův tazatel-stejně jako slovilax (ten jsem již snad 30 let neviděl) pomůže DUVILAX -prodává se normálně ve stavivech v baleni snad kbelíček cca1kg a výš,jinak obdobně může ( nevím jak do betonu,ale na penetraci)pomoci lepidlo HERKULES (má ne-li stejné,tak tedy obdobné složení):

doplněno 16.05.13 11:06:

PS tuší že slovilax je slovenská varianta duvilaxu (mám za to je licence pův.duvilaxu!)

danda*
hodnocení

díky za odpověď. kde se dá Slovilax koupit? na internetu jsem našel jenom slovenské stránky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]