Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám v kuchyni před ledničkou na linu flek, který nelze odstranit.
Původně jsem koupila samolepicí lino a pomocí čtverečků jsem flek zakryla - viz foto.
Teď máme ale doma mimčo a jelikož čtverečky nedrží zas tak pevně, obávám se, že až se bude batolit, může je jednoduše odlepit, sníst atd. atd.
Co byste mi poradili na zakrytí fleku? Napadlo mě koupit kousek lina s podobným vzorem (kámen), jen třeba kontrastnější (tmavě hnědé) a vystřihnout z něj nějaký (jaký?) tvar a nalepit ho...v případě velkého kusu se už odlepování a pojídání naším prckem neobávám.
Díky za vaše tipy.
vyřízla bych z toho lina nejspíš obdélník, který by nějak korespondoval s předmětem, před kterým bude na zemi. Takže je-li to před ledničkou, tak bych volila jeden rozměr takový jaká je šířka lednice, druhý by měl být tomuto rozměru úměrný.
doplněno 03.05.13 12:10: gogi. Jinak ten Váš původní nápad se mi nejeví zrovna nejlepší. Nevím, na té fotce to nevypadá zrovna nejlépe (možná hůř jak původní flek). Potom nevím, jak moc dobře se Vám toto zametá a vytírá. To si neumím moc dobře představit (no, já se přiznám, že když se u nás vaří, tak je někdy těch surovin víc na zemi než na pracovní desce . Za prvé mi pomáhají maličká vnoučata a za druhé se mi z toho někdy tak klepou ruce, že mi všechno padá ). No a v neposlední řadě si myslím, že jestli jste ty čtverečky přilepila, tak je jen otázkou času, kdy o to někdo šklobrtne a sekne sebou
Když to budete opravovat, tak ten kus s flekem vyřízněte a na to místo nalepte ten nový kus.
Když je to už tak, jak to je, tak bych si ze stejně silného lina, ale i třeba jiného odstínu či barvy, vystřihnul či vykrojil nějaké např. zvířátko v rozměrech cca poškozeného lina, toto bych na lino přesně obkreslil a potom velmi ostrým nožem - specifickým pro tyto účely, bych poškozené lino vyříznnul, vlepil tam toto moje zvířátko a nepatrnou spáru bych přesilikonoval. Děti a vnoučata to přivítají.
Já bych tam ty samolepící čtverečky nedala, hrozí zakopnutí na nerovném povrchu. Raději bych na flekaté místo položila kobereček. Ještě je jedna možnost, dokoupit půl metru čtverečního toho stejného lina, pokud vám doma někde kousek nezůstal, potom flekaté místo vyříznout, podle vyřízlé šablony vykrojit z nového lina a vložit na lepidlo namísto vyřízlého lina. Pokud by přece jen zůstala malinká spára, tak ji vyplnit :
Prostředek pro svařování PVC za studena (lepení). Profesionální prostředek pro lepení spojů sousedících pásů PVC. Zaručuje jednoduchou a bezpečnou aplikaci, je neškodný pro zdraví a vyniká dlouhotrvající tažnou silou spojení spár. Typ A je určen pro lepení blízko řezaných spár, tzv.dvojitého řezu ( více zde).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.