Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuju zateplit byt zevnitř, Z venčí to nepřipaadá v úvahu. Jaké jsou možnosti? Jední se o zdi 40 cm tl. z děrovaných cdm. Prý existuje folie nebo tenkostěná izolace. Děkuju za odpovědi
Ty tenkostěnné izolace jsou něco jako zaručené prostředky pro růst vlasů pro plešaté,nebo doplňky pro zhubnutí.
Pokud by byla pravda,že 2 mm tlustá folie sníží ztráty o 10 %,znamenalo by to,že pod folií by teplota zdi značně klesla(v zimě)a rosný bod by se nám přestěhoval pod ni.To by znamenalo kondenzaci vlhkosti a značné provlhání,a následující plísně pod touto izolací.Naštěstí to pravda není,neexistuje reálný izolační materiál,který by překonal v tepelně izolační schopnosti EPS.A to ho pro zamezení úniku tepla v rozumné míře je potřeba aspoň15 cm.Pokud by se použil zevnitř,ztratila by budova jeden ze základních prvků bydlení,akumulaci tepla do zdiva.Pak by se nemohlo použít k výměně vzduchu "rychlé"větrání.To by znamenalo značné nároky na okamžité přitopení.
JABRAKA
Pokud tomu teda rozumím, apk ta sterka tyto termoizolační vlastnosti nemá a není důvod ji nepoužít, že?
Děkuju za kvalitní vysvětlení. ocenuju...ale přeci jen ten problém není tak mrazivý. jde jen o to že stěny jsou chladné ale když se hodně přidá topení tak tak jsou schopné se ohřát. Z fasády to nelze, protože vlastník domu to nezaplatí. Viděl jsem že někdo dává korek na stěny. Lepí se to snad prý jako tapety a dá se to upravit i jako omítka. Co si o tomto myslíte?
Jen tak mimochodem nanesl jsem na stěny: sat-sporo.vyrobce.cz/... a za radiátory dal stříbrnou odrazovou folii, na litinové radiátory termoregulační ventily. Mám plastová okna, roury ústřední vytápění obalené již zde zmiňovanou isolací a elektrokotel s automatickou regulací 3 + 6 = 9 kW a stejně co jsem ušetřil, tak sežraly energetické podniky. Vodu chytám ze střechy, mám meší spotřebu než před léty a co jsem ušetřil sežraly vodárny.
doplněno 23.01.09 08:12:za radiátory denbraven.cz/...
doplněno 23.01.09 08:15:izolace potrubí tepiz.ji.cz/...
Neexistuje folie nebo tenkostěná izolace, která zateplí byt. Nevěřte tomu. Zateplení zevnitř lze, ale za určitých specifických podmínek. Proč nelze z venku?
Tohle není reakce k původnímu tazateli, ale jak cheš zvenku zateplit například jednu bytovou jednotku v sedmém patře paneláku? Tady jiné, než vnitřní zateplení prostě nejde. Nebo ano?
spidere, to je ale na dlouhé psaní. Slovo nejde neexistuje, takže zateplení v sedmém patře lze udělat jen pro jeden byt.
- | riziko kondenzace vlhkosti ve stěnách domu |
- | riziko promrzání vnějšího zdiva |
- | riziko růstu plísní, zejména v oblasti tepelných mostů |
- | snížení akumulační schopnosti zdiva |
- | zmenšení plochy místností |
a mnoho dalších
Dobrý den.
Určitě bych preferoval zateplení zvenčí.Nicméně je 21. století a existruji technologie jak toto řešit zevnitř.Možná by sice bylo vhodnější nemluvit o zateplení,ale o jakýchsi opatřeních zamezujícím nadměrnému úniku tepla.
Ovšem teorie je jedna věc a co konkrétně by bylo pomohlo ve Vašem případě je věc druhá.A to posoudí jedině fundovaný odborník na slovo vzatý-přímo na místě.
Před pár lety jseme řešili stejný problém. Zvenku zateplit nebylo možné a s řešení zevnitř jsme doposud zcela spokojeni. Jak na to: Očištěné a oškrábané zdi na štuk. (Nezapomeňte na budousí zásuvky a vypínače a včas zaškrábněte dráty stačí jen bodově zasádrovat). Všechny zdi jsem napenetroval jako paronepropustnou vrstvu. Po zaschnutí nalepil EPS stavebním lepidlem "Lepidlo Stndard" (pozor na riziko tepelných mostů u podlahy, stropu ... ) Dál jsem postupoval stejně jako při venkovní omítce. Natáhnul síťku, přetáhnul omítkou, na místo kde na mne vykukovaly dráty jsem zadlabal a zalepil krabice. Pro jistotu po vyschnutí znova napenetroval a konečná byla štukem. Zdi jsou pevné že mohu zatlouci hřebík a pověsit obrázek. Problém vidím jen se zavěšením kusů nábytku (skříňky ...) a z porušení paronepropustnosti - vzduchotěsnosti
A co www.termoizolacni/...?myslím, že se to jmenuje Q-therm. Nechci nikomu dělat reklamu, ale mám kámoše, který si tím zateplil celé podkroví a funguje to i v létě proti horku a kdo má podkrovní byt, tak ví o čem mluvím, také o tom uvažujeme. Ten přítel vlastní stavební firmu, takže se celkem v této oblasti orientuje a asi by si sotva dal domu něco nefunkčního.
moni, přeji aby to byla pravda, ale bohužel to tak není.
Nepomůže to, je to jen ...
odkaz nefunguje.
doplněno 26.01.09 19:31: PARAMETRY MATERIÁLUha ha ha
No nevím,ale má to certifikát! existují i jiné, ale ty jsou necertifikované, tudíž na...Než koupíme Q -therm na celý byt, zkusíme to na chalupě na menší místnosti a uvidíme. Ale skutečně mám potvrzeno, že to zatím funguje a výrobce garantuje tuím 30%úspor.Kámoš říkal, že po téhle zimě zpočítá, kolik energie ušetřil,tak dám vědět.
Podle odkazu má ta stěrka skoro vlastnosti pěnového polystyrenu.Pokud odborníci řeknou,a mnohokrát to padlo i v těchto diskuzích,že je třeba aspoň 20 cm EPS pro pořádnou izolaci,tak jaké izolační schopnosti může mít 2-3 mm nějaké stěrky?
JABRAKA
... každý odkaz na jinou stránku musí být oddělen mezerníkem vpředu i vzadu tedy správně gbtherm.cz/... a teď zase psát
Jasně, takže basf a jiné velké chemické podniky jsou hlupáci...
Nanotechnologie umožňuje zlepšit vlastnosti EPS, v Německu už se šedý prodává, v Česku jsem potkal jen popis a info. stavebnictvi3000.cz/...
Dobře, stěrka má téměř poloviční tepelnou vodivost. Takže jí potřebujete polovinu proti EPS. Z toho plyne i výsledek, kterého dosáhnete.
Definovat parametr součinitel prostupu tepla Ust ( W/m2.K ) pro povrch, je úžasná věc. Definovat zlepšení je už jen poměr před a po.
Navrhuji zabránit dohadům a předat to na FyzWeb - odpovědna Pokud chcete mít na omak teplou zeď s minimálním nepořádkem v domě, použijte korek, dá se to i natřít, i naštukovat.
Celkové vysvětlení je
Q-THERM funguje na jiném principu než známé tepelně izolační materiály - polystyrén nebo minerální vlákna. Jeho vývoj vychází z požadavku na izolování tepla, které je předáváno zářením. Udává se, že zářením je v letě dodáváno až 90 procent tepla a v zimě je takto přenášeno uvnitř budovy 50 _ 70 % energie. Z těchto údajů vyplývá, že izolace, která v zimě zadrží teplo uvnitř místnosti, nám uspoří značné náklady na vytápění.K tomuto účelu byla vyvinuta stěrková tepelná izolace Q-THERM interiér, která odráží tepelné záření zpět do místnosti a snižuje míru jeho pohlcování zdivem. V praxi dochází k tomu, že po nanesení 0,5 - 1 mm silné vrstvy stěrky Q-THERM interiér na vnitřní povrch zdiva tato vrstvička odrazí až 80 % vyzářeného tepla zpět do interiéru a nedovolí jeho únik do vnějšího zdiva.
A kontrolní otázka - rozdíl mezi předáním tepla zářením a vedením. Už jen to, že termomechanika mluví o sálání, proudění, vedení, ale nepamatuji na záření by mělo být vodítkem.
A toto je perla: "části stěn za topnými tělesy, kde vlivem kondenzace vodních par dochází k tvorbě plísní"
Ne, nebudu to dál číst, protože to nemá smysl. Skutečnost, že je něco v televizi, nebo, že to psali na internetu, nemá přímou korelaci s pravdou.
Pokud máte jiný názor, nahlédněte sem - stesticko.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.