Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna hadičky stojánkové umyvadlové baterie

Od: jenda1984 odpovědí: 12 změna:

Jak se dá z umyvadlové baterie sundat hadička, abych mohl vyměnit jen ji a nekupovat celou baterii? Mám model Hansgrohe Talis E a hadička tam asi není našroubovaná, když otáčím, tak se jakoby protáčí a nevyšroubovává. K místu připojení se dá špatně dostat.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Neznám přímo tento typ, ale Hansgrohe u kvalitnějších baterií hadičky montuje na jakési pružné závlačky, takže opravdu vyšroubovat nejdou, jejich montáž je jednoduchá, prostě se jen "zacvaknou". Ještě jsem nebyl nucen hadičku demontovat, takže nevím...

Asi budete muset demontovat celou baterii, pak lépe uvidíte na systém uchycení, třeba jestli je na hadičce šestihran...

myslím, že hop bude nejblíž. za pekelný peníze jsem kdysi koupi stojánkovou baterii od hansgrohe. měla krátký hadičky, tak jsem vyrazil do nejbližšího velkoobchodu pro delší. ujal se mě tam borec a prodal mi delší. ty originální se nedaly vyšroubovat. tak mi poradil ať na to vezmu sikovky. to jsem udělal. jedna nešla, tak jsem to zkusil i s druhou. taky nic. potom jsem se do baterie začal dobývat seshora. páku dolů, kartuš ven. a ejhle! ty hadičky tam byly zastrčený seshora a těsnily O kroužkama. tak jsem je vytáhl, vyhodil a začal shánět jiný. v koupelnovým studiu mi je objednali - za nákupku 350,-Kč/ks. vyrábějí se jen ty krátký - stejně jsem je musel nastavovat. prej jsem první (tvrdili v centrálním skladu) v ČR kdo ty hadičky potřebuje. to doho velkoobchodu už nejezdím...

jabraka*
hodnocení

0x

Baterie má zezadu,nebo zespoda pod umyvadlem přívod se šroubením.Výhodné je připojovat hadičku přes kulový ventilek,aby se dala voda v případě havarie,nebo poruchy zastavit hned pod umyvadlem.

JABRAKA

hop®

Jabrako, jen technická...

Pokud máte na mysli klasický roháček, tak bývá konstruován buď jako ventil, nebo jako kulový kohout, "kulový ventilek" neznám a ani si jej nějak nedovedu představit...

hodnocení

0x

musíte se pokusit njedříve vyndat celou baterii a pak hadičky půjdou odšroubovat.

machp*
hodnocení

0x

Baterii budete muset zdemontovat pak se dostanete bez problému k hadičkám a klíčkem nebo sikovkama povolíte ,když točíte jen hadičkou tak ta se protáčí na hadičníku je to tam jen smačklé v lisu tak proto se vám to protáčí.

jenda1984
hodnocení

no zkrátka odšroubovat hadičky zespoda nejdou, jen se protáčejí. není tam vidět ani matka, hadičky jsou na konci slisované a vedou přímo skrz, patrně dno kartuše, zhruba v půlce výšky baterie. nahoře jsem sundal páku, vyndal plastové kolečko, ale dál jsem se nedostal. zkusím kartuš vytáhnout sikovkami. snad půjde hadičky uvolnit seshora.

zaffod*

Mám úplně stejný problém, dovoz USA kde je jiná norma. Nemůžu vytáhnout hadičky, shora baterie vidím jak se mi točí celá hadička ale ze spodu vidím nějakou plastovou závlačku. Kdyby jste pokročil, dejte mi vědět. Děkuji Pavel

hodinovymanzel
hodnocení

0x

Otazky jsou 7 let stare a je dnes řeším to co předchudci zřejme nevědí dodnes...prosím pomocte mi jsem v pasti. nejdou sdundat hadicky a vsude tece vioda ...samozřejmě když ji centralne pustím . Pokudf nekdo víte jak se hadicky demontují dejte vedet .. diky

Nedávno jsem měnil všechny baterie asi po 13 letech. Všechny hansgrohe. Hadičky drží v baterii na kovové trubicce. Ta jde z baterie vysroubovat vč hadičky. Samotná hadička ne.
Na Hansgrohe sa musí zvrchu cez kartuš. Tu je návod - assets.hansgrohe.com/...

floydie
hodnocení

0x
Pro ty co neuspeli ani s vyse uvedenym navodem (u me baterie nelze hadicky vytlacit nahoru), zasilam postup (znicil jsem u toho jednu baterii, ale uz vim jak to rozebrat :)
1. zavrete privody vody (rohacky)
2. odmontujte spodni dily hadic od rohacku
3. povolte zespodu matku co drzi baterii
4. celou baterii i s hadicema vytahnete (neztratte podlozku a tesneni)
5. pod pakou baterie vyjmete nebo zatlacte dovnitr gumovou zatku a povolte imbusem sroub co se pod ni schovava
6. paku baterie vyjmete smerem nahoru
7. opatrne vyjmete sroubovakem horni objimku kartuse
8. kartusi vysroubujte sikofkama
9. baterii otocte spodkem vzhuru a s pomoci sroubovaku a palicky opatrnymi udery na !stred! mezi hadicemi vytlacte plastovy centralni dil ve kterem drzi hadicky (neztratte 2 o-krouzky, ktere na dilu jsou
10. uvidite ocelovou zavlacku, kterou sroubovakem vysunete a hadice lze pak snadno vysunout
Problem je prave v tom, ze zavlacka nelze uvolnit pokud neni plastovy stred vynat z baterie, takze vas ceka kompletni rozborka. Nejosemetnejsi je to vytloukani toho stredu, u toho jsem ho prorazil, takze opatrne a idealne mezi hadice, tam je plast silny. Tak hodne zdaru, me tato zkusenost stala 2.000 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]