Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Byla bych ráda kdo by mě pomohl nebo aspon poradil.Jsem v pronájmu v RD 1+4 .Bydlím tu spolu s 3syny s přítelkyní syna a s bývalím přítelem. Jeden ze synú je postižený.Ráda bych si dala život do pořádku ale nevím jak na to .Problém je vtom že nejsou finance .Nemohu najít práci takovou abych to skloubyla s postiženým synem . Dělají u nás jen syn a bývalí přítel ty mi dávají jen část nájemného a na jídlo vůbec ne syn platí nájemné i za svojí přítelkyni která nedělá už rok. Takže na jídlo a věci pro moje zbývající syny postižený to mu je 32 a druhý 11let moc nezbývají protože živím i ty ostatní . Všechny peníze co pobýrám tak dou do domácnosti. A já bych potřebovala poradit jak stoho ven . Ráda bych už žila v klidu a chodila do práce a starala bych se jen o ty dva syny které mám a hlavně zaplatila ty dluhy co mám a které nestíhám platit. Už mi je taky pár let a za celí život sem si užila aš aš..Ráda bych vihodila bývalího přítele ale namá kam jít . A třetímu synovy sem řekla at si najde pronájem ale na to mu nezbývají penize protože živí svojí přítelkyni i když sem mu to říkala kolikrát že takhle to dál nejde i bývalímu tak akorát se na mě naštvali ale je to můj syn. Tak mi prosím poradte jak stohodle ven a jak najít práci v 50letech. Předem děkuji za názory a rady...email...sulika22seznam.cz DĚKUJI
Dobrý den, náklady na domácnost bych rozdělila stejným dílem na všechny. Kromě tedy Vašeho postiženého a malého syna. Nevím, proč byste měla ze svého živit dospělé, práce schopné lidi? Pokud přispívají jen na nájem a na jídlo ne, tak mějte oddělené jídlo. Musíte být tvrdá, NEMAJÍ právo na Vás parazitovat.
Na malého 11ti letého syna by jste měla pobírat od tatínka alimenty a od státu dětské přídavky, možná i sociální přídavek na nezaopatřené dítě.
Postižený syn 32 let, má nárok na invalidní důchod. Jsou tři stupně, podle stupně postižení se odvíjí výše ID.
Nezaměstnaní mají nárok na podporu v nezaměstnanosti.
Když jste v hmotné nouzi, tak by Vaše první kroky měly vést na úřad. Tam se sociální pracovnicí můžete přijít na to, na co by jste mohla dosáhnout. Třeba příspěvek na živobytí, nebo doplatek na bydlení, či mimořádná okamžitá pomoc.
V 50ti letech se práce hledá špatně. Zamyslete se, co můžete zaměstnavateli nabídnout. Hledali jste i s přítelkyní syna třeba jenom brigádu?
Nebydlíte nyní v bytě u kterého je nějaký pozemek? Pokud je možnost, domluvte se s majitelem, ohraďte kousek a udělejte si malé políčko, kde můžete pěstovat bylinky, drobnou zeleninu apod.
Dobrý den.Předem vám děkuji za odpověd. Na syna 11letého mi alimenty jeho otec neposílá už mi dluží přes sto tisíc dvakrát sem ho byla udat na policii odsoudiliho a do dneška se nic neděje beru jen rodiný přídavky.Alešek 32ten bere invalidní důchod už od 18let je těžce mentálně postižený beru taky péči na Aleška ale porát to nestačí vtýhle době . A co se týče práce tak bych brala cokoliv i tu brigádu kdyby bila. A zahrádku mám malou ale pjestuji na ní zelaninu i bylinky.Já vám moc děkuji že ste mi napsala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.