Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
pořídili jsme si nábytek z masivu s olejovou úpravou. Zajímalo by mě, zda máte někdo tip na čištění.
Je tam třeba něco speciálního? Na netu jsem toho moc nenašel. Než to začnu čistit, chtěl jsem se pro jistotu zeptat.
Díky
Povrch nábytku (dřeva) není nijak mechanicky chráněn (není tam žádná vrstva laku apod.), olej jen chrání proti vodě (a ´špíně´). Rovnou si od dodavatele nábytku opatři olej, jímž je povrch ošetřen (zvlášť, pokud není olej bezbarvý - později by mohl být problém sehnat stejný odstín). Povrch čisti jen navlhčeným hadrem (houbičkou) - BEZ chemie (zejména bez organických rozpouštědel, saponátů a BEZ abraziv). Pokud by nějaké znečištění bylo výrazné, můžeš použít i třeba samonát, ale ihned po uschnutí je třeba dané místo znovu naipregnovat olejem, jinak stačí olejovat tak jednou za rok-dva po předchozím očištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.