Nejste přihlášen/a.
Mám možnost koupit byt, v němž ale současný majitel ještě bydlí. V RK mi sdělili, že se ve smlouvě stanoví určitá lhůta na vystěhování, ale mám obavy, co by se stalo, kdyby tu lhůtu nedodržel. Byla by případně možnost ho okamžitě vysvěhovat nebo bych musel podávat žalobu na vyklizení a teprve čekat než mi soud vyhoví?
Nejbezpečnější řešení pro Vás je notářský zápis, jehož obsahem je dohoda se svolením k vykonatelnosti - exekuci vyklizením bytu. Vysvětlení najdete na stránkách "poradna notáře" nebo pokud si zadáte do vyhledávače "notářský zápis se svolením k vykonatelnosti". Pokud povinný nesplní svůj závazek, je takový notářský zápis již exekučním titulem a nemusíte běhat po soudech.
hloupá otázka... byt s původním majitelem je jistě cenově mnonem výhodnější než prázný volný byt. Jako investici i "s nájemníkem" v tom nevidím vůbec problém. Záleží,co investor v dohledné době zamýšlí dále.
doplněno 01.05.13 19:39:ještě doplním pro PT . . . v době kdy se platí resp. kupují na černém trhu lidské orgány vidíte koupi bytu s tím, že tam bude majitel nějakou dobu bydlet jako problém. cha cha.
Pochopitelně bych dal přednost bytu, který je ihned volný. Bohužel jak jsem zjistil mnoho lidí kteří prodávají byty jsou schopni odstěhovat se až po získání finanční částky za prodej bytu. Jedná se například o důchodce, kteří už velký byt nepotřebují, tak ho chtějí prodat a pak si koupit menší s nižšími náklady a přilepšit si získáním finančního rozdílu mezi cenou malého a velkého bytu. Hypotéku v jejich věku nemají šanci získat, proto je toto pro ně často jediným řešením. Také si laskavě uvědomte, že tazatelé zde očekávají rady, nikoliv hloupé slovní útoky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.