Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím .) jaký osvěžovač vzduchu je ze zdravotního hlediska nejlepší?Dnes jsem četla,že mechanické osvěžovače vypouští zároveň s vůní i spoustu škodlivin(též vonné svíčky nejsou moc vhodné tak nevím,co je nejlepší
poradíte?.) děkuji sépi
Co jsem se dozvěděla já, tak ze zdravotního hlediska, je nejlepší, nepoužívat žádné osvěžovače vzduchu.Já používám eukalyptový olej (dá se koupit za pár korun v lékárně) a dávám ho do aromalampičky.Nebo je příjemné i dát pár zrnek kávy do mističek a různě po bytě je položit .Také to byt moc hezky provoní.
No jo ...aromalampička ...tam se musí dodávat svíčky a hlídat,aby se vše nevypařilo(myslela jsem spíš na něco,kde by stačila náplň na několik týdnů a abych se nemusela starat (
Tak jsme trošku pátrali po netu,a našli osvěžovače: Anionový aroma difuser KW-006 a Fresh Air globe .Do vody se přidávají vonné esence.Má s nima někdo zkušenost,nebo víte o dalších na tomto principu?.)díky
Mám dobrou zkušenost s potpouri - namíchané sušené okvětní lístky na misce, zakápnout pár kapkami voňavého olejíčku, třeba zn. Salus, určeného pro aromaterapii. Kupuji si vůně, které mám ráda - jasmín, skořice... Vydrží to vonět dost dlouho a není problém třeba po měsíci zase přikápnout. Nebo jestli máte doma třeba ve váze kytici ze sušených květin, kápnout na ni.
doplněno 22.01.09 17:20:Teď jsem si všimla, že se ptáte na zdravotní hledisko. Tak to bude asi na úrovni vonných svíček, tedy nic moc. Tady by asi pomohla sušená levandule, ale aby se vůně uvolnila, je potřeba ji trochu pomnout. Trochu nepraktické.
Díky všem za odpovědi .)ale stále to není to pravé ...sakryš...stále se mi vybavuje přístroj,který jsem viděla na nějaké předváděčce,asi vysavače.)už nevím přesně .)ale tam ukazovali nádobu,do které se dá voda,nějaká esence a při zapnutí voda probublávává-nebo co to dělá .))a začne provoňovat celá místnost .)byla to docela rychlost)takže to asi byla i čistička)neříká to někomu něco?.))díky sépi
Veškeré osvěžovače vzduchu včetně těch do el. zásuvek jsou zdravotně závadné i mnohé olejíčky přímo prodávané pro aromaterapii! absolutně nemohu uvěřit tomu, že má někdo v autě osvěžovač na mřížce od topení a tím si zcela dobrovolně vytváří z auta malou jedouvou chýši. A také nechápu, jakto že když osvěžovače oficiálně testovali a zveřejnili, že jsou škodlivé, nestáhli je z prodeje! Osobně se domnívám, že když se v bytě alespoň průměrně uklízí není zápach, který je třeba likvidovat, ale samozřejmě chápu, že jsou situace ( staří a nemocní, zvířátka apod.), kdy je to potřeba.PRODÁVÁ SE ZCELA PŘÍRODNÍ, ZDRAVÍ NEŠKODNÝ POHLCOVAČ PACHU, KTERÝ JE VHODNÝ I PRO ALERGIKY A JE TESTOVANÝ SZÚ PRAHA! Více na www.likvidatorpac/... .Používáme ho v práci (v nemocnici), ale jsou ho různé druhy např.: domácnost, zvířata, obuv, zdravotnictví...a je jediný, který bych byla ochotná (kromě květin a bylinek samozřejmě) pustit do bytu! Tak na to koukni a hlavně si nepouštěj do bytu zbytečně jakoukoliv chemii!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.