Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zavařovací víčka

Od: baruna* odpovědí: 13 změna:

Zdravím všechny přítomné.Prosila bych poradit zda jde nějakým způsobem odstranit zapach zavařovacích víček po ster.okurkách,a různych zeleninových salátech? Víčka bych chtěla dál použít na zavařování jiného ovoce,ale mám zkušenost,že i když se víčka pořádně umyjou a vyvaří,tak ten zápach třeba po těch okurkách přejde i do kompotu. Uvítam každou radu izkušenost.Předem moc děkují.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co třeba pro příště dávat víčka od okurek stranou a nechávat je zase jen na okurky. Já teda nikdy takovýto problém neměla a zavařuji fest, ale chápu, že někdo může cítit to, co třeba necítím já. Kdyby mi to ale vadilo, určitě bych házela víčka od okurek do specielní krabičky...

Suzy, jasně! Je to nejsnadnější cesta!*palec*

hahanaj*
hodnocení

0x

Já je nejdříve umyji v jarové vodě a pak opláchnu a nikdy nezavírám víčkem umytou sklenici - nechám volně a není nic cítit.

baruna*
hodnocení

Ja to také tak dělám,mám zvlášť víčka i sklenice,navíc jsem je ještě před použitím vyvařila a zavařená jablíčka měla chuť po okurkách,samozřejmě, že ne tak,že by se to nedalo jíst,ale bylo to tam cítit.

mowla*
hodnocení

0x

Možná budu za padoucha či lenocha - ale víčka doporučuju koupit nová - stojí pár korun (dovolím si odhadnout, že méně, než voda a saponát potřebné na mytí)... ;)

almipraha.cz/...

mowla, já nemám ráda nová víčka. Všechny sklenice, které nechytly, byly s novými víčky. Umyté v jaru a v horké vodě, skoro k varu, spolu se staršími víčky. A mám pocit, že ty od hořčice fungují ještě ty po němcách nebo po švédech? Každopádně strašně staré a mnohokrát používané.:D To se divím, že vám víčka smrdí. Myju po použití a před použitím a nesmrdí. To musí být nějaký blbý jedinec. ;)

ladinpraha*

Mám naprosto stejnou zkušenost, nových víček se dokupovalo minimálně. Každé se použilo mnohokrát. Po použití a před použitím normálně umýt a hotovo. Nikdy nic nesmrdělo a to jsem nacházel zavařeniny ve sklepě i po osmi letech.

baruna*
hodnocení

Souhlasím s vámi,že to někdy nestojí zato se s tim párat a ještě s nejistým výsledkem,takže jsem se také rozhodla koupit raději víčka nová. Psala jsem o víčkach se závitem.

hodnocení

0x

Víčka ze zavařovacích sklenic umyji jarovou vodou a utřu do sucha. Nikdy je nevyvařuji. Nedávám je zpět na sklenici, ale nechám je asi 1 měsíc volně vyvětrat. Víčka která jsou cítit česnekem vyhazuji.

doplněno 04.11.12 18:34:

Nejčastěji používám víčka na závit, vydrží mnohonásobné zavařování.

doplněno 04.11.12 20:05:

hahanaj, máte pravdu. Také víčka nekupuji, ty od koupených zavařenin používám stále dokola. Kdybych měla pokaždé kupovat nová víčka, tak se zavařování prodraží. Víčka na závit vydrží hodně dlouho.

hodnocení

0x

manželka to prožene myčkou nechá oschnout a bez problémů

baruna*
hodnocení

Tak tomu bych i věřila,ale myčku bohužel nemám.

hahanaj*

Musím se přiznat, že jsem ještě víčka nikdy nekupovala, stále používám ty co mám dokola a pokud koupíme věci ve skle - tak používám sklenice a víčka , které mám doma .

sebod*

baruna. Vím, o čem píšeš. Já to z víček třeba po okurkách také cítím i když je omyju několikrát. A rodina nic necítí *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]