Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat. Jsme mladá dvojce, pořídili jsme si hypotéku, ale netuším, co dělat s koupelnou. Předešlý majitel koupelnu vyzdobil ošklivým černým kamenem, na kterém jsou ještě vidět zbytky malty a barvy. Jinak je dům v prapůvodním stylu a já bych chtěla, aby tak zůstal i uvnitř s malými úpravami pro život v něm. Přemýšlela jsem nad samolepícími pvc dlaždicemi, ale netuším zda je to možné a jaký druh, aby styl zůstal nedotčený. Koupelna má kamna s sytě hnědými dlaždicemi a stejně tak i vana. Ale zbytek je pokryt kamenem. Prosím, poraďte.
Samolepicí PVC dlaždice nejsou na koupelnu vůbec vhodné.Při nalepení vertikálně lepidlo stéká a dlaždice kloužou dolů a odlepují se.Mezery nejsou vodotěsné.Ten kámen je tapeta?Osobně bych doporučil klasické obkladačky,pěkná je mozaika.
JABRAKA
Nemám důvěru v cokoliv samolepícího. Většinou se to po čase samoodlepí, zvlášť pokud máte na zdi skutečně kámen, ten nebude mít asi zcela hladký povrch. Neznám Vaše možnosti, ale já bych kamenný obklad odstranil, opravil omítku a klasicky to obložil keramickými obkladačkami. Těch je na trhu slušný výběr a určitě byste našli nějaké stylově vhodné, které se nebudou "tlouct" se stávajícím obložením vany a kamen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.