Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gamat 461 - problém so zapal. knoflíkom

Od: ladyk odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám doma Gamat 461. Doteraz som s nimi problém nemala.

Dnes ráno som ich po prvýkrát od zimy vypla úplne. Keď som ich však večer chcela zapnúť, aby som si cez noc trocha pritápala,

ten zapaľovací "gombík" sa zasekol dole (v "stlačenej polohe") a nechce sa uvoľniť. Nasilu tam samozrejme nejdem, ani by

som nevedela kam a ako :-D

Ako malá čerešnička na torte tá "placička s obrázkom iskry", čo je ako jeho označenie, odpadla kdesi dovnútra gamatky.

Lampičkou som sa tam pozrela, leží dolu, ničomu neprekáža, tak hádam s tým problém nebude.

Neviete o nejakom spôsobe, ako ten gombík uvoľniť bez toho, aby som kvôli tomu musela volať technika?

Ďakujem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

To, že se Vám odlepil a zapadl štítek, nevadí. Ten knoflík se pokuste odblokovat, jemně. Pokud se Vám to podaří, tak kamínka nevypínejte, ale přepněte na věčný plamínek. Jinak budete muset zavolat raději technika. - pt

ladyk
hodnocení

Zdravím a ďakujem za odpoveď,

ono s tým štítkom som si ani nerobila starosti, len som sa pozrela, či náhodou nezapadol niekam, kde by mohol nejako

"prekážať", ale to sa nestalo. A zdola ho myslím vytiahnem bez problémov.

Práve som sa na to zasa pozrela a potvora jedna, vyskočil asi po troch sekundách... grrrrrr, potom si pripadám ako blbec :-D

Asi mal len chcel včera večer naštvať :-D

čo sa týka čistenia, už som na to myslela, ale pravdu povediac, myslím, že ten, čo mal tento byt prenajatý predo mnou,

gamatku nečistil asi vôbec, takže mám "strach" z toho, koľko kíl prachu tam nájdem :-D Ale ja si raz vezmem čisté vrecko do vysávača a porvem sa s tým, len som to teraz počas "vykurovacej sezóny" robiť nechcela, tak až teraz, keď už je pekne...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tyto kamna jsem používal léta, ale nikdy jsem takovou závadu neměl. Vždy se ten "čudlík"poslušně vrátil. Možná tam byla nějaká nečistota a ta ho přilepila. Jak je již uvedeno, tak zkoušet jen opatrně uvolňovat - více laik udělat nemůže. Jinak, já jsem kamna rozebíral jednou ročně a čistil od prachu, aby to po zapnutí nesmrdělo (ten prach se zbytečně vypaluje). Stačí k tomu šroubovák a povolit dva šroubky. Potom se to už rozebírá a skládá zpět jako stavebnice. Tak ten plíšek nebude problém najít a přilepit zpět. Zdravím!

doplněno 28.04.13 11:27:

No, tak sláva - ten "čudlík"už povolil. To čištění je dobré udělat vždy před začátkem topné sezóny. Já jsem používal vysavač a štětec. Jsou tam poměrně ostré hrany, tak na to pozor a také nic neulomit.

Ten zapalovací plamínek si bere poměrně dost plynu, tak je dobré (pro úsporu) ho přes léto vypnout.

A pokud nemáte návod, tak je ke stažení viz odkaz.

ulozto.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma gamat 461

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]