Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké je nejlepší místo pro bazén?

Od: atak odpovědí: 7 změna:

Zdravím chci si koupit nějakej obyčejnej nafukovací bazén na zahradu a potřebuju poradit kde je nejlepší ho postavit jestli na betonu nebo na trávě a zda povrch musí být absolutně rovnej mám obavu aby se mi voda z něj nevilila... děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Povrch nemusí být rovný absolutně - kvůili nějakým nevelkým nerovnostem se voda nevyleje - pokud ale povrch není hladký nebo měkký (např. písek), hrozí propíchnutí bazénu.

jabraka*
hodnocení

2x

Zrovna dnes jsi mohl dostat radu od Loskutáka.Rozhodně stačí srovnaný povrch,pokud možná vodorovný.Máme odskoušený podklad ze starého koberce.

JABRAKA

atak
hodnocení

děkuji Vám za rady a s tim kobercem dobrý tip mrknu se na půdu jestli nějakej kus máme...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, při umístění bazénu musíte také uvážit, jak daleko je zdroj vody a kam budete vypouštět.

Podložení starým kobercem praktikuje kamarád na chalupě a úspěšně. Ovšem, bazén mu prosekl jeho kocour, když lovil motýlka. Ta nafukovačka moc nevydrží. Pokud bude umístěna na trávníku, tak počítejte s tím, že tráva pod bazénem půjde "do kopru". Zdravím!

ladaadal*
hodnocení

1x

Já místo koberce použil filcovou tkaninu - soused jí měl plnou půdu, tak byla zadarmo *smich*. Jinak vše již bylo řečeno, jen ještě doplním - taky koukat na stromy v okolí. Bazén pod třešní není zrovná echt - pak půl dne lovíš listí a další bordel se stromu.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro nafukovací PVC bazén jsem viděl jeden skvělý doplněk.Pán jako šikovný truhlář zhotovil z prkének okolo vnějšího obvodu ochrannou stěnu,prkánka navléknul na provázek a nemůže se tak bazén zvenčí poškodit.Také to perfektně vypadá.

JABRAKA

nespi*
hodnocení

0x

Krásný den všem milovníkům koupání. Na tuto otázku jsem natrefil celkem náhodu a po zkušenostech bych rád bych doplnil, že koberec ani filcová tkanina v žádném případě nejsou vhodnými podložkami pod nafukovací nadzemní bazén. Hodně lidí to používá, protože starý koberec má doma kde kdo a je to přece zadarmo. Zásadním problémem těchto podkladových materiálů je fakt, že drží vodu a celkem logicky následně hnijí a plesniví. Ideální je koupit si nějakou podložku pod bazén. Levnější podložky z plachtoviny vyjdou obvykle do 300 Kč. Podložky z geotextilie jsou pak o něco dražší. V každém případě je to dobrá investice, která zaručí delší životnost bazénu a méně námahy při podzimním čištění a zazimování. Jinak pochopitelně i v případě použití těchto podložek je ideální rovný hladký povrch (např. písek). Kutilové si případně zvládnou poradit i jinak. A ty staré koberce co máte na půdě vyhoďte. Není to k ničemu dobré, leda tak pro moly. ;)

A pokud nemáte možnost umístit bazén jinam než pod stromy, tak je ideální dokoupit i krycí plachtu, která zabrání padání nečistot do bazénu a trošku připěje i k lepšímu ohřevu a udržování teploty vody přes noc. Určitě se ale dá vymyslet i nějaké vlastní řešení pro zastřešení bazénu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]