Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební míchačka vyhazuje pojistky

Od: michaelblz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

Po zimě trošku zkorodovala elektrika, tak jsem jí chtěl vyměnit, a ono pořád nic. Je to taková kde se zapíná přes 3 jističe. Možná jsem něco zapojil špatně ale když to vyzkouším fáze přes provizorní zkoušečku vyhodí to pojitsky. Před opravou byla na čtyřkolíku - 3 fáze, zelenej uzemění a modrej, teď ale nevím kam zapojit modrý aby to fungovalo, když ho dám na zásuvku 380V vyhazuje to pojistky, takže taky ne? kde by měl být připojen v mýchačce v ovl.panelu a kde v zásuvce? je tu nějakej dobrák co poradí? děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je tu plno "dobráků", co dokáži na dálku poradit...
Však budou z obliga, až někoho ta elektrika zabije.
Popisujete Váš problém nedostatečně, nejasně. Zapojování systémem pokus - omyl, takto nějak to bylo, uvidíme, co to udělá... je nebezpečné pro zdraví a majetek.
Ti, co to s Vámi opravdu myslí dobře, Vám radí:
Zavolejte profesionála elektrikáře. Celkově to vyjde laciněji.
michaelblz*
hodnocení

ano, elektrikář je zavolán, sám to nevyřeším. Šlo o to vyměnit dráty, když už jsem před použitím míchačky na ní koukal jak se ani nehne.

hop®
hodnocení

0x

Pokud jste si nezapsal jak byl zapojen původní kabel a nový nedáváte přesně podle starého, raději pozvěte odborníka. Ovšem pokud Vám "trošku zkorodovala elektrika", je možné že máte "mýchačku" zapojenou správně, akorát Vám trošku zrezly i ložiska a závada je zde...

michaelblz*
hodnocení

tak nakonec jsem tu míchačku měl zapojenou správně, jen jsem pak netušil že i u E-onu dělají také chyby ( mÝchačka :) ), a prostě nepřipojili tři fázi,, takže už se točí tak jak má ;) . děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]