Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit exkrementů po bezdomovcích?

Od: rumicek® odpovědí: 9 změna:
Koupili jsme řadovou garáž. V jedné z garáží se usídlili bezdomovci. No a ti si prostoru za garážemi udělali WC. Bezdomovce budeme taky řešit, ale teď potřebujeme nějak asanovat to svinstvo. Přiložit ilustrační foto se ostýchám:)
Jediné, co mě napadá, je nasypat/nalít nějakou chemikálii (třeba nehašené vápno, pokud se ještě prodává, nebo chemikálii do suchého WC) a položit ostnatý drát. Po několika měsících to pak vytěžit (a řešit problém kam s tím).
Máte nějaké nápady?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, postup bych volil opačný, resp. nejdříve vyřešit bezdomovce (jak=?). Potom bych je nechal vykopat velkou a hlubokou jámu, naházet tam potřebné, trochu vápna a zaházet. Zdravím!

doplněno 27.04.13 12:22:

Jinak si můžete asi na své náklady objednat fekální vůz. Pokud to je na pozemku obce, tak řešit tam.

doplněno 27.04.13 12:35:

To bych nebral jako otravování OÚ. Ten problém se musí řešit jako celek. Možná, ale potřebujete, aby Vám obec vyšla vstříc při prodeji toho pozemku pod garáží. Ale, stejně bych to tam řešil hned. Nebo to "prásknout" na hygienické stanici?

doplněno 27.04.13 13:03:

ernie - no, tak původně ne, ale řešení by to také bylo - tzv. "konečné řešení". Ale, není to ekologické.

hodnocení

Ano, obrácené pořadí by bylo ideální. Ale to bude na dlouhé lokte. Teď řešíme na obci odkup pozemku pod garáží, takže nechci hned otravovat s bezdomovci.

laybor*

Jednu hromadu zrušíte, pokud bezdomovce nevystěhujete vyroste další , bezdomovcům jakákoliv pokuta nevadí ,

mám návrh - naházet to všechno na poslance.*bum*

Ben myslel naházet do té jámy i ty bezdomovce.*smich*

buss
hodnocení

0x

Bezdomovcům dát krumpáče a lopaty a dohlížet na úklid.

hodnocení

Bezdomovci se částečně řeší, kolem plrojíždí městská na koních a vyhání je. Bohužel, jedna garáž má dveře v dezolátním stavu a vevnitř je seno... To vše se musí vyřešit, to vím.

Teď mi jde o zamořené oblasti a co s nimi:(

hodnocení

0x

Vždy je lepší prvně řešit příčinu a potom důsledek. Příčina - bezdomovci, důsledek - exkrementy, nepořádek. Komu patří garáž obývaná bezdomovci? Zjistit, doporučeným dopisem vyzvat k zajištění objektu. Pokud se ke garáži nebude nikdo hlásit nebo je pozemek i garáž obce, požadovat po ní znepřístupnění objektu. Zjistit, komu patří znečištěný pozemek. Vyzvat ho doporučeným dopisem ke zjednání nápravy, i když to bude obec.

Nebo použít rychlejší "partyzánské" řešení. Cílem je zbavit se bezdomovců: nejsou bezdomovci => není nepořádek. Takže třeba vzít svářečku a zavařit dveře bezdomovecké garáže masivní pásovinou (když budou venku, samozřejmě). Nebo ty exkrementy naházet lopatou dovnitř do celé garáže a až potom na ně nasypat to nehašené vápno. Prostě jakkoliv jim znemožnit pobyt v dané lokalitě aby se přestěhovali jinam. Odklízet po bezdomovcích pravidelně svinstvo z obecního pozemku nebo se spoléhat na MP, to je zbytečná ztráta času která problém nevyřeší.

hodnocení

Některé kroky jsme už podnikli. Chci ale začít konstruktivně, nechci jen psát stížnosti a čekat až to nědo vyřeší. Je mi jasné, že sám to nemám šanci zvládnout, ale začít můžu. Třeba posypat vápnem a dát ostnatý drát. Je mi jasné, že je tím maximálně vyženu o 10 metrů dál. Ale muže to být základ pro jednání na úřadech. Podobně s jejich přístřeším. Zjišťujeme majitele a nabídnu pomoc s uzavřením garáže.

Za všechny rady dík, některé věci mě nenapadli. Jen bych potřeboval nějaký dalši nápad s tou asanací...

arakain77*
hodnocení

0x

Kupte jim barák a máte klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]