Nejste přihlášen/a.
Ahoj,plánuji rekonstrukci střechy a její přstavbu na podkrovní místnost. Rád bych se zeptal jaké povolení je od úřadu potřeba. Nejedná se o změnu tvaru pouze tam budu měnit dřevo i typ krytiny a chci usadit 2 štřešní okna.
Minulý týden jsem řešila něco podobného. Též budeme dělat podkroví a samozřejmě stavebnímu povolení jsme se chtěli vyhnout. Na konec nám to projektant uhrál ,,poze´´ na to, že doložíme výkres a technickou zprávu, které nemusí být od autorizovaného projektanta.
Prý je to nějaká novinka od letošního ledna, že se na SÚ oznámí určité stavební práce.
Jak píše Jabraka - jde o opravu. Stavební zákon nezná pojem - obytné podkroví. Oficiálně byste měl požádat o Změnu užívání stavby např. z neobytné půdy na obytnou místnost. Ale do toho nechoďte. Nevyhnete se již projektu.
Já bych jen nahlásila opravu střechy, na úřadě by mi řekli, že nic hlásit nemusím pokud nezměním vzhled. Vy ale střešními okny vzhled domu změníte, tak bych pro svůj klid si udělala náčrt nové střechy i s okny a nechala si jej podepsat od sousedů, že s tímto stavem souhlasí. V budoucnu byste se vyhnul tahanicím se sousedy a zbývající povolení se dají vždycky dodělat později v případě udání. Ale nehrozí vám od sousedů, že budete muset střechu za čas předělávat.
Ano stačí ohlášení, ale je to velice podobné stavebnímu povolení...
Přílohy k ohlášení
Přílohy ke stavebnímu povolení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.