Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písková filtrace pro bazén

Od: kangaroo* odpovědí: 12 změna:

Chci letos vyměnit kartušovou filtraci za pískovou a věřim, že mi tu někdo poradí s výběrem a na co si dát pozor. Bazén Bestway 3,66m a 91cm, voda z vlastní studně co má vyšší hodnoty pH. Nechce se mi do toho zas moc investovat k ceně bazénu, tak nějakou filtraci v ceně 2000-max.5000Kč co je spolehlivá a uživateli ověřená. Díky za rady a tipy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

před rokem jsem hledal a našel

bergland24.cz/...

Zatím úplná spokojenost. Pevný materiál, motor s tepelnou ochranou. Ještě jsem ji doplnil UV dezinfekcí (levněji, než tady jsem ji nenašel), sací hadicí a přechodem 6/4"na menší. Používám to na stejný bazén jako vy a taky ze studny. Protože průměr hadice je větší než výstupy na bazénu a nechtěl jsem škrtit průtok, přehazuju hadici (na jejím konci mám závaží) přes lem bazénu.

mesic*

Chtěla bych se zeptat, který filtrační pisek používáte ,protože se mi nepodařilo sehnat nikde s jejich parametry co uvádějí? Jaky mají prosím průměr jejich dodávané hadice? A zda používáte ještě chemii k té ÚV sterilizaci? Děkuji moc za odpovědodpověd:)

rv*

Písek - vzal jsem pytel nějakého filtračního, který právě měli v nabídce v hobymarketu, nemyslím, že přesná hrubost je nutná.

Hadice v dodávce samotné filtrace žádné nebyly, ty jsem si objednal zvlášť, "12 M Sací hadice - Pool 38 mm", s trochou násilí nasunul na nátrubky a zajistil proti vysunutí drátem. Filrace je zakončena vnitřním i vnějším závitem

Přípojky:
. Vstup: Vnitřní závit: 1 1/2" Venkovní závit: 2 1/2"
. Výstup: Vnitřní závit: 1 1/2" Venkovní závit: 2 1/2"

Na vnější závit pasovalo přesně převlečné šroubení UV lampy. Používám i chemii - Savo a proti řasám nějaký k tomu určený prostředek (algicit) koupený v 3l bandasce, který vydrží několik let.

správná hrubost je písku docela důležitá. Moc hrubý = menší filtrační schopnost, moc jemný = bude z filtru odcházet do bazénu. Všechny písky mají více frakcí, ale držel bych se doporučených hodnot na které je zátěž filtrace počítána.

fribble*
hodnocení

0x

Doporučuju marimex.cz/... - používáme jejich předchozí model 4 asi 3 roky a max. spokojenost!

Stojí za to každý rok měnit písek, ušetří to na chemii zvlášť na jaře po napuštění.

sunlove*
hodnocení

0x

My máme pískovou filtraci Prostar 4 a jsme s ní maximálně spokojeni, jde na ní napojit bazénový vysavač, solární ohřev, od zítřka je v akci v hypermarketech Albert za 3 490 kč.

Také máme stejnou, jede 12 hod/den, 3 roky ok.

kangaroo*
hodnocení

OK díky za jasný tip

rv*

Ještě si zkontrolujte parametry. Myslím průtok vody a množství filtračního písku. Nad uváděnými typy jsem taky stál a váhal (narazíte na ně v každém hobymarketu), ale nakonec jsem vzal ten výše uvedený.

hodnocení

0x

Máme filtraci Azuro (z Mountfieldu) a máme ji už dobrých 10 let, jen hadice měněny, běží přes sezónu 8 hodin denně a zatím se nevyskytl žádný problém.

ifkali*
hodnocení

0x

Dobrý den, hezký den))

ráda bych využila tady to téma ohledně bazénu a vše kolem něj -nechci zakládat nové horké téma léta venkovní bazén a vše kolem něj...dík

Zeptám se asi nelogicky, ale prosím o info. Někde jsem četla,že když napouštím bazén , laicky z vodovodu-nechci si vyčerpat studnu, tak můžu strhnout při určitém množství prej sediment z městského vodovodu.

Je to omezeno nějak množstvím napouštěné vody, nebo je to blbost co jsem slyšela a je jedno kolik si natočím vody za krátkou dobu když ji v podstatě platím?

Něco takového jsem i četla viz toto, zdroj net:

. ...Napouštěním bazénu z vodovodní sítě může dojít k uvolnění sedimentů, a to z důvodu vysoké rychlosti proudění vody v potrubí. Ve vodovodní síti pak může dojít k nárazovým změnám hydraulických poměrů, a tím i k zakalení vody či poklesu tlaku v síti...a dále ...doporučujeme bazén napouštět pomalu a mimo špičku.

Ale už neuvádí množství natočené vody a taky houby já vím jako laik kdy je špička -tak at´na mně nevlítnou vodárny a lidi, že jsem zašpinila vodovod))nebo jsem paranoidní, jak obvykle?:Dna vodárny se mi volat nechce, at´ nevypadám jak blb a tady se poradím, že ))

děkuji

Pokud nemáte vyhlášen stav, že je málo pitné vody, tak otočte kohoutek na maximum, o 1/4 uberte a napoustejte. Stopnete si za jak dlouho se napusti 10cm a získáte představu jak dlouho to bude trvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]