Nejste přihlášen/a.
zdravím,
dnes mi měnili v panelákovém bytě stará dřevěná okna za plasty (6komorový aluplast). Ať byla stará okna jakkoliv škaredá, oprýskaná, tak mi s nimi bylo v bytě teplo. I při velkých mrazech, byť někdy se zcela zaroseným oknem, se dalo vegetit jen spoře oblečen. Teď při psaní tohoto dotazu mrznu v tričku a tlusté mikině a to jsem metr od horkého radiátoru, který hřeje naplno. Zdi okolo oken jsou studené, okno samotné taky na omak. Kde je ta úspora? Doufám, že se to zlepší za pár dnů, až si okna pořádně sednou a vyzdění okolo oken proschne. Má někdo podobné zkušenosti a jak to dopadlo? Díky za názory
No jestli to nebude tim, ze pokud je dneska menili, tak asi doslo k nechtenemu vyvetrani bytu a prochladnuti sten...
prostuzený byt po montáži + větší vhkost v bytě/ vidím že z parapetu kapala voda / tím menší subjektivní pocit tepla i když bude na trplomeru 25, dejte bytu čas ať se vrátí do normálu, krátce a intenzivně větrat nebo odvlhčovač...hezký den
Osobní zkušenost: Teď sedím u počítače v triku a letních teplácích, v celém bytě zcela zavřené radiátory, teplota 24°C, panelák, 7.patro, štítový byt na severozápad, plastová nevímkolikkomorová okna, na panelu zateplení 10 cm polyš - těžká pohoda. Nikde nevidím ani necítím tepelné mosty a o rosení oken a plísních jsem jen četl. Rozdíl mezi platbami za teplo před a po rekonstrukci - cca 7000 Kč/rok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.