Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová okna - větší zima v bytě

Od: tarmi odpovědí: 11 změna:

zdravím,

dnes mi měnili v panelákovém bytě stará dřevěná okna za plasty (6komorový aluplast). Ať byla stará okna jakkoliv škaredá, oprýskaná, tak mi s nimi bylo v bytě teplo. I při velkých mrazech, byť někdy se zcela zaroseným oknem, se dalo vegetit jen spoře oblečen. Teď při psaní tohoto dotazu mrznu v tričku a tlusté mikině a to jsem metr od horkého radiátoru, který hřeje naplno. Zdi okolo oken jsou studené, okno samotné taky na omak. Kde je ta úspora? Doufám, že se to zlepší za pár dnů, až si okna pořádně sednou a vyzdění okolo oken proschne. Má někdo podobné zkušenosti a jak to dopadlo? Díky za názory

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No jestli to nebude tim, ze pokud je dneska menili, tak asi doslo k nechtenemu vyvetrani bytu a prochladnuti sten...

axusi, asi máte pravdu. Dneska je mi taky nějak zima, páč na mě něco leze.

tarmi
hodnocení

no na to právě spoléhám. Zazděná místa okolo oken jsou ještě mokrá, tak počkám, až vyschnu pořádně a pak uvidím. Je pravda, že do bytu byly dnes 4 hodiny velké díry + otevřené vchodové dveře = průvan. Zítra podám info, jak to vypadá.

tami, použili pásky kolem oken, nebo jak začistili špalety? Nemůžete dát fotku?

tarmi
hodnocení

nerozumím přesně otázce, přidávám foto.

Plastová okna - větší zima v bytě

hodnocení

3x

Někde je chyba, ale není to v oknech. Jestli jste tam měl staré panelákové a dali Vám plastová a správně je instalovali, tak NEMŮŽOU být horší.

8976*
hodnocení

2x

prostuzený byt po montáži + větší vhkost v bytě/ vidím že z parapetu kapala voda / tím menší subjektivní pocit tepla i když bude na trplomeru 25, dejte bytu čas ať se vrátí do normálu, krátce a intenzivně větrat nebo odvlhčovač...hezký den

tarmi
hodnocení

třetí den po montáži a musím říct, že o dost lepší. Ta vlhkost u parapetů je od zapravování zdí

hodnocení

1x
Zdravím, taky jsme byli zatepleni zimou na celé 4 dny kdy se topilo naplno a až pátý den jsme pociťovali více tepla.Je to jako s člověkem venku lehce oblečen promrzne na kost i dřív než za pět minut a ohřívat s bude v teple i hodinu, dejte bytu pár dní a bude fajn.Spozdravem Adam.*cteni*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Osobní zkušenost: Teď sedím u počítače v triku a letních teplácích, v celém bytě zcela zavřené radiátory, teplota 24°C, panelák, 7.patro, štítový byt na severozápad, plastová nevímkolikkomorová okna, na panelu zateplení 10 cm polyš - těžká pohoda. Nikde nevidím ani necítím tepelné mosty a o rosení oken a plísních jsem jen četl. Rozdíl mezi platbami za teplo před a po rekonstrukci - cca 7000 Kč/rok

none*
hodnocení

0x

Myslím, že ten radiátor je méně horký (jen pokud máte termostatické ventily) a tudíž i sedíc u radiátoru Vám může být zima.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]