Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehořlavé pe-po?

Od: koudalak* odpovědí: 8 změna:

Kopil jsem zásobu Pe-pa na další sezonu a zjistil jsem že výrobce Severochema Liberec změnil obal na tenký mikrotenový pytlíček. To by ještě nevadilo, ale samotné pe-po má viditelně jiné parametry než bylo zvykem.

Tentokrát mám docela problém kousek podpálit sirkou, většinou na to potřebuji dvě, a samotné pepo hoří trochu jiným plamenem a co hůř - moc nepodpaluje.

Výsledek je takový, že ho tam musíme dát víc:(

Setkal jste se s tím někdo?

P.s. Pepo v pytlíčku vysychá, tak ho dáváme ještě do pořádného normálního pytlíku...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Pepo není co bývalo /ostatně jako vše/- já ho nalámu na kousky a dávám do sklenice s uzávěrem ,jinak by bylo k nepoužití. Nyní je fajn, že ho už nebudeme potřebovat .;)

tr

Zdravím, asi to tak bude. Lihové složky tam moc není. Strýc z Rakouska vozí rakouský podpalovač a ten chytá už při manipulaci s plamenem v jeho blízkém okolí, takže je to kvalitou.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, je to tak - "čo bolo, to bolo". PE-PO na vzduchu seschne a degraduje. Musí se tedy lépe uchovávat v těsné nádobě. Možná k tomu podpalovači PE-PO začnou ještě prodávat i další speciální podpalovač - to byl jen vtípek. Já mám stejný dojem (a problém) s hřbitovní svíčkou. Nevím, z čeho to dělají, ale z vosku asi už ne. Je to dost nehořlavé, knot uhoří a svíčka zhasne. Vzpomínám na ty normální, malé a v bakelitu. Taková svíce hořela dobře, celá a vydržela i slabší vítr. Zdravím!

mirekiii

A zkuste třeba současnou Arvu na mytí motorů. Je velmi ekologická, ale nemeje.

repkin*

A to sem se jí chystal koupit. *vezen*

doplněno 26.04.13 15:06:

A to je právě to, je dlouho nemytý a potřebuju to umýt *zed*

mirekiii

Upřesním to. Ona ta Arva trochu myje, ale nečekejte od ní to, co od staré klasiky. Na dlouho nemytý motor je to bída.

jirik22*

Na vyschlé PE-PO nakapejte petrolej... ale já raději podpaluji hoblinami s kostičkou parafinu..

zabu

Dobrej nápad jak zužitkovat ty nehořlavé svíčky. :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]