Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmrazení a vyčištění kombinované ledničky

Od: koalice® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chci se jen zeptat - jak odmrazujete a čistíte kombinovanou ledničku (lednice+mrazák)? Já mám teď každé zvlášť, takže když jsem potřebovala odmrazit mrazák, tak jsem zmrzlé potraviny narvala do mrazáku v ledničce. Ale uvažuju o koupi kombinované lednice a nevím, jak si potom poradím. Když se podívám na nabídky těchto ledniček, tak tam ani není možnost vypnout jen mrazák. Co ale dělat, aby se všechno nezkazilo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vytáhnu ze zástrčky, vyndám všechno z mrazáku, škrabkou, která je součásti výbavy lednice, oškrábu námrazu, vytřu dosucha, balíčky s jídlem oklepu nad dřezem z jinovatky a naskládám zpět a zavřu. Z lednice vytáhnu všechno, umyju, vyleštím, naskládám zpět. 15-20 minut. ;) V minulé ledničce jsem měla jako poličky rošty, teď mám sklo, které mi pije krev, bývá strašně rychle ulepkané. Rošty jsou lepší.

doplněno 24.04.13 16:36:

Nerozmrazuju, materiálům se takové prudké změny nelíbí. Námrazu oškrábu a vyberu lopatkou. :D

sarkaona*
hodnocení

0x

To je otázka několika minut...vypnout, vzít fen, rozmrazit, utřít, vytřít a zapnout...nechápu, co by se vám mělo zkazit?

alusska*
hodnocení

0x

Já vypnu celou lednici, z mrazákové části všechno vyskládám ven do beden.

Do polic prázdného mrazáku dám pod sebe několik plechů s teplejší vodou - tím pádem ledy povolí.

Ledy potom olámu a oškrábu, vše do sucha vytřu a hotovo.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Pokud jde o hrnce s teplou vodou, tak to jsem také jednou udělala a pak mi někdo řekl, že to nějakým způsobem té ledničce škodí. Myslela jsem si, že s fénem to bude totéž. Zajímavý nápad je ten s tou škrabkou, ale to asi nebude mít v příslušenství každá lednička. Tak ještě jednou dík.

hodnocení

0x

>tak tam ani není možnost vypnout jen mrazák

jsou kombinovane lednice co maji dva kompresory, takze chladnicka i mrazak lze vypnout nezavisle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]