Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se jen zeptat - jak odmrazujete a čistíte kombinovanou ledničku (lednice+mrazák)? Já mám teď každé zvlášť, takže když jsem potřebovala odmrazit mrazák, tak jsem zmrzlé potraviny narvala do mrazáku v ledničce. Ale uvažuju o koupi kombinované lednice a nevím, jak si potom poradím. Když se podívám na nabídky těchto ledniček, tak tam ani není možnost vypnout jen mrazák. Co ale dělat, aby se všechno nezkazilo?
Vytáhnu ze zástrčky, vyndám všechno z mrazáku, škrabkou, která je součásti výbavy lednice, oškrábu námrazu, vytřu dosucha, balíčky s jídlem oklepu nad dřezem z jinovatky a naskládám zpět a zavřu. Z lednice vytáhnu všechno, umyju, vyleštím, naskládám zpět. 15-20 minut. V minulé ledničce jsem měla jako poličky rošty, teď mám sklo, které mi pije krev, bývá strašně rychle ulepkané. Rošty jsou lepší.
Nerozmrazuju, materiálům se takové prudké změny nelíbí. Námrazu oškrábu a vyberu lopatkou. :D
Já vypnu celou lednici, z mrazákové části všechno vyskládám ven do beden.
Do polic prázdného mrazáku dám pod sebe několik plechů s teplejší vodou - tím pádem ledy povolí.
Ledy potom olámu a oškrábu, vše do sucha vytřu a hotovo.
Děkuji všem za odpovědi. Pokud jde o hrnce s teplou vodou, tak to jsem také jednou udělala a pak mi někdo řekl, že to nějakým způsobem té ledničce škodí. Myslela jsem si, že s fénem to bude totéž. Zajímavý nápad je ten s tou škrabkou, ale to asi nebude mít v příslušenství každá lednička. Tak ještě jednou dík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.