Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si sekačku AL-KO 51 BR - A Comfort 4v1 viz odkaz:
A zajímalo by mě, jaký olej do ní mohu dát? Prodejce říkal, že 15W40, ale jám mám doma nadbytek oleje od firmy Castrol 10W40. Specifikací je samozřejmě kvalitnější a řídší, ale neuškodí to nějak sekačce, když na to třeba nebude stavěná?
Zajímalo by mě prostě, jeslti ten olej 15W40 doporučují kvůli levnější údržbě a jako maximum, nebo se může dát i 10ka, dokonce 5w40ka.
Děkuji moc za odpověďi. Michal
Olej 15W40 je hustčí a tak lépe maže vysokoobrátkové motory než polosyntetika.
doplněno 24.04.13 15:32:Tuto sekačku o které píšete jsem zakoupil loni. Před tím jsem měl taky sekačku AL-KO 9 roku sekala bez problému asi 4000 m2.Když si ale pozorně přečtete podmínky záruky tak tam je uvedeno,že olej musí měnit servis po dobu záruky..I každým rokem seřídit.. AL_KO je poměrně dobrá značka a tak jsem olej i servis udělal sám.čili už jsem bez záruky.Jestli je motor z Číny tak bude kvalitně proveden. AL_KO by nekupovalo nějaké šmejdy od bezejmenného výrobce. Co ušetříte za servis jsou nemalé peníze.co možná později do opravy dáte. Ale tyto přístroje se pokazí až po záruce.Můj názor je že olej 10W40 tam být může. .Když ale si koupíte 5 l oleje 15W40 za 300Kč tak ho máte na 10 roku.Takto jsem to řešil já a sekačka motorově vydržela ale odešel pojezd a popraskal skelet.
Ano, ale zase jsem slyšel, že ten řidší více promaže, že se všude dostane atd.
Tak který pro tuhle sekačku?
Ale výrobce uvádí 10W30
Otázkou je, zda to má smysl řešit u čínského motoru, tohle není Honda. Castrol 10W40 jsem lil roky do Strattona a bez problémů.
doplněno 24.04.13 12:39:Pokud by se něco stalo s motorem, tak prodejce stejně reklamaci nejspíš zamítne. Prostě napíše špatně provedena výměna oleje zákazníkem.
doplněno 24.04.13 12:46: 1. Tato sekačka má čínský motor, pouze je označen jako Al-ko, stačí se porozhlédnout po ostatních sekačkách
2. Specifikace 10w30 by měla být uvedena i v manuálu
No, tato sekačka má motor, o kterém pro jistotu skoro nic nepíšou, takže je možné, že není z Číny, ale z Azerbajdžánu nebo Pobřeží Slonoviny, ale určitě to není nic světoborného. Navíc u benziňáku uvádět výkon 2300W (což je mimochodem na 51cm tak na letmé roztočení hlavy bez nože) mi taky přijde kapku divný. Ale o ALCA nemůže člověk čekat nic světobornýho. Každopádně, oleje to sežere oba, pokud je tam nebude střídat jak ponožky, ale jak to bude se zárukou (s kterou bych specielně u těchto strojů počítal), to je ve hvězdách.
No řeknu ti to jednoduše. S největší pravděpodobností se vůbec nic nestane a sekačka si bude brumlat, ale pak ti upadne nějaký kryt a v reklamaci tě pošlou do háje, protože jsi nepoužíval to, co ti doporučili. Prostě ti padne záruka. Výmluvy, že to nemělo vliv jsou sice logické, ale v tomto neobstojí. Jiný olej = jiné vibrace = jiný provoz a už lze zamítnout záruku i na rozlepený držadlo.
A je to tedy čtyřtakt a lét tam čístý natural ano? Nepíšou totiž v návodu ani nikde na internetu, že to je dvou nebo čtyřtakt..Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.