Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rada jak mám vymalovat pokoj ?

Od: vizos odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

tak sem se po dlouhým váhání a odkládání rozhodl ze si vymaluju pokoj. Ale ejhle zjistil jsem ze nemám vůbej žádnej cit pro barvy a bych je dal dohromady se světlím nábytkem v kombinaci s modrou. Tak jestli je tu někdo komu bylo naděleno víc než mě. Strašně prosím o radu jak mám vymalovat. Chtěl bych aby to byly veselé barvy. Z obrázků netrvám na žádném který bych chtěl zachovat ba naopak kdyby měl někdo návrch i na barevnný plakát nebo obraz který by seděl na nově vymalovanou stěnu vůbec se nebráním. Foto celého pokoje jsem umístil zde vizos.rajce.idnes.cz/...

Děkuji mockrát za rady

Petr

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza123*
hodnocení

3x

A to je jako pokoj, nebo pracovna? na tom taky hodně záleží. barvy na nás mají vliv. Jsou barvy, které v nás vyvolávají agresi, nebo uvolnění, relax, radost, atd. A každá ta vlastnost se hodí a nehodí do určité místnosti. na tom taky záleží. Určitě bych taky zapřemýšlel nad tím nábytkem, jestli je ho tam potřeba tolik. zdá se mi to hodně přeplácané a v tom se člověk cítí stísněný. Taky podlaha musí ladit s nábytkem a s barvou v místnosti. A ty dobplňky. V těch skříní je toho hodně. Určitě to vyhažte a dejte tam jenom pár kousků. I na doplňcích záleží.

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Myslím, že to sám vymyslíte nejlíp, v čem se budete cítit dobře. Jen Vám chci ukázat, že můžete snadno využít počítač pro vytvoření lepší představy o tom, jak bude výsledek vypadat. Přikládám dvě upravené fotky. Trochu netradiční řešení prac. koutu a klasiku ve spací části. Stěnu v níž je okno, bych nechal bílou. Hodně úspěchů!

Rada jak mám vymalovat pokoj ?

pravdomluvny*
hodnocení

2x

A ještě ten druhý obr.

Rada jak mám vymalovat pokoj ? #2

martini*
hodnocení

1x

Já tam úplně vidím sytě žlutou, případně kombinaci žluté a světle modré - každá na jiné stěně

lm®

Žlutá je k modré opravdu hezká,ale sytou barvu dejte jen na jednu stěnu na tu,na kterou je nejvíc vidět a která je nejvíce vidět celá(nezastavěná nábytkem),maximálně ještě na ten výčnělek ze zdi.Ale ostatní bych udělala bílé.

lidka*
hodnocení

1x

Petře, na stěnu ode dveří až po okno bych volila žlutou, oranžovou nebo meruňkovou, sloup by se mi líbil jemně modrý, nebo zelinkavý a to by mohlo být i okolo okna a za stěnou. A nebo okolo okna a za stěnou to nechám na Vás. Já mám obyvák světle béžový, ale k tmavému nábytku. Jinak tady máte výběr barev :

Bílá - prostor zvětší, tmavší barvy ho naopak zmenší.
Vysoký strop opticky sníží tmavá barva, stejně tak jako zkrátí dlouhou místnost na zadní stěně.
Modrá - působí harmonicky a uklidňuje. Hodí se do ložnice i do koupelny. Světle modrá na velkých plochách vypadá chladně, ale lze ji zmírnit červenou, žlutou a oranžovou.
Červená - zvyšuje výkonnost a dodává energii. Nejlépe se hodí do kuchyní a jídelen v kombinaci s hnědou, béžovou nebo modrou.
Zelená je barva rovnováhy, odstíny žluté pak pocitů svěžesti a lehkosti. Obě patří do studovny, kde je potřeba se soustředit.

doplněno 21.01.09 10:16:

Petře, ty fotky jsou fajn a člověk si může udělat určitou představu, jak by to vypadalo. Ale stejně si musíte v reálu sednout a představit si tu kterou barevnou stěnu. A možná, že příjdete ještě na úplně jinou kombinaci, než kterou Vám zde navrhujeme. Tak ať to dobře barevně výjde a krásně se Vám bydlí! *dril*

vizos
hodnocení

Mockrát děkuji za rady a návrhy. Zatím podle návrhů barev a snaze představit si je by se mi líbila nějaká živá oranžovou možná ta žlutá ode dveří až po okno minus sloup, který bych chtěl zvýraznit a asi do modré. Kolem okna a nad skříněmi taky ta modrá. Pod radiátorem bych to nechal bílé. Nebude to působit divně myslím za tím radiátorem?
Jako místnost je to i pokoj i pracovna. S nábytkem souhlasím jeden stůl bych dal nejradši pryč, ale nemám, kam bych ho ani schoval L. A s těmi doplňky ve skříních je to těžký. Strašně se mi líbí interiéry který sou jednoduchý účelný pěkný. Ale já sám prostě nemám vůli ty věci probrat. Většina hrníčků je z cest mám k nim vztah a je mi líto je někam schovat do skříně. I když vím že jich je tam spousta nevkusných. To by musel udělat někdo za mě a já by to jen odkýval.Nebo co by jste mi ještě doporučil probrat?

vizos
hodnocení

Děkuji za pěkně udělané varianty. To je přesně o tom já i když je to určitě jednoduché neumim pracovat v žádném grafickém editoru ani teda žádný nemám. A stejně bych nevěděl jakou barvu tam dát. Na tuhle představivost mi nebyl dán cit. Kor když si to mám ještě ppředstavit u sebe v pokoji u cizích je to jednodužší.

honza123*

ještě jedna věc natřete ty dveře. snažil bych se asi do barvy nábytku a vyměňte ten koberec za světlejší. Celá místnost se hned rozsvítí a budete se tam cítit lépe.

doplněno 22.01.09 20:53:

ta modrá mi tam moc nesedí. Oranžová a žlutá by se tam hodila.

pravdomluvny*

Na to opravdu není třeba žádný grafický program, i dyž s ním je to pochopitelně snažší. Tohle jsem schválně udělal jen v Malování, které má každý ve Windows. Je to velmi nedokonalé, ale pro představu postačující.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]