Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
tak sem se po dlouhým váhání a odkládání rozhodl ze si vymaluju pokoj. Ale ejhle zjistil jsem ze nemám vůbej žádnej cit pro barvy a bych je dal dohromady se světlím nábytkem v kombinaci s modrou. Tak jestli je tu někdo komu bylo naděleno víc než mě. Strašně prosím o radu jak mám vymalovat. Chtěl bych aby to byly veselé barvy. Z obrázků netrvám na žádném který bych chtěl zachovat ba naopak kdyby měl někdo návrch i na barevnný plakát nebo obraz který by seděl na nově vymalovanou stěnu vůbec se nebráním. Foto celého pokoje jsem umístil zde vizos.rajce.idnes.cz/...
Děkuji mockrát za rady
Petr
A to je jako pokoj, nebo pracovna? na tom taky hodně záleží. barvy na nás mají vliv. Jsou barvy, které v nás vyvolávají agresi, nebo uvolnění, relax, radost, atd. A každá ta vlastnost se hodí a nehodí do určité místnosti. na tom taky záleží. Určitě bych taky zapřemýšlel nad tím nábytkem, jestli je ho tam potřeba tolik. zdá se mi to hodně přeplácané a v tom se člověk cítí stísněný. Taky podlaha musí ladit s nábytkem a s barvou v místnosti. A ty dobplňky. V těch skříní je toho hodně. Určitě to vyhažte a dejte tam jenom pár kousků. I na doplňcích záleží.
Myslím, že to sám vymyslíte nejlíp, v čem se budete cítit dobře. Jen Vám chci ukázat, že můžete snadno využít počítač pro vytvoření lepší představy o tom, jak bude výsledek vypadat. Přikládám dvě upravené fotky. Trochu netradiční řešení prac. koutu a klasiku ve spací části. Stěnu v níž je okno, bych nechal bílou. Hodně úspěchů!
Já tam úplně vidím sytě žlutou, případně kombinaci žluté a světle modré - každá na jiné stěně
Žlutá je k modré opravdu hezká,ale sytou barvu dejte jen na jednu stěnu na tu,na kterou je nejvíc vidět a která je nejvíce vidět celá(nezastavěná nábytkem),maximálně ještě na ten výčnělek ze zdi.Ale ostatní bych udělala bílé.
Petře, na stěnu ode dveří až po okno bych volila žlutou, oranžovou nebo meruňkovou, sloup by se mi líbil jemně modrý, nebo zelinkavý a to by mohlo být i okolo okna a za stěnou. A nebo okolo okna a za stěnou to nechám na Vás. Já mám obyvák světle béžový, ale k tmavému nábytku. Jinak tady máte výběr barev :
Bílá - prostor zvětší, tmavší barvy ho naopak zmenší.
Vysoký strop opticky sníží tmavá barva, stejně tak jako zkrátí dlouhou místnost na zadní stěně.
Modrá - působí harmonicky a uklidňuje. Hodí se do ložnice i do koupelny. Světle modrá na velkých plochách vypadá chladně, ale lze ji zmírnit červenou, žlutou a oranžovou.
Červená - zvyšuje výkonnost a dodává energii. Nejlépe se hodí do kuchyní a jídelen v kombinaci s hnědou, béžovou nebo modrou.
Zelená je barva rovnováhy, odstíny žluté pak pocitů svěžesti a lehkosti. Obě patří do studovny, kde je potřeba se soustředit.
Petře, ty fotky jsou fajn a člověk si může udělat určitou představu, jak by to vypadalo. Ale stejně si musíte v reálu sednout a představit si tu kterou barevnou stěnu. A možná, že příjdete ještě na úplně jinou kombinaci, než kterou Vám zde navrhujeme. Tak ať to dobře barevně výjde a krásně se Vám bydlí!
Děkuji za pěkně udělané varianty. To je přesně o tom já i když je to určitě jednoduché neumim pracovat v žádném grafickém editoru ani teda žádný nemám. A stejně bych nevěděl jakou barvu tam dát. Na tuhle představivost mi nebyl dán cit. Kor když si to mám ještě ppředstavit u sebe v pokoji u cizích je to jednodužší.
ještě jedna věc natřete ty dveře. snažil bych se asi do barvy nábytku a vyměňte ten koberec za světlejší. Celá místnost se hned rozsvítí a budete se tam cítit lépe.
doplněno 22.01.09 20:53:ta modrá mi tam moc nesedí. Oranžová a žlutá by se tam hodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.