Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jaké zvolit ponorné čerpadlo(značka,typ,výtlak) do studně (12m hluboká,průměr 1m, voda v 9m, vzdálenost od domu 5m). chci vodu používat v rodinném domě, 4 osoby. a další dotaz jakou zvolit tlakovou nádobu k čerpadlu, předpokládám cca 100l bojler napojený na plynový kotel. Děkuji moc Petr
Dal jste málo informací, ale hledejte ponorné odstředivé nebo vřetenové čerpadlo s výtlakem aspoň 60m.
Potom záleží na vedení do domu a dalším kolik Vám dovede natlačit, ale třeba já mám vodu ještě o 4m níž a mám tam
40/100 M | 1100 W | 2400 l/hod | 100 m |
Najděte si k vybranému čerpadlu graf průtoku podle dopravní výšky.
Já mám pro čtyřčlenou rodinu expanzku 100l a bez problému fungujeme.
Tlakový spínač to reguluje tuším mezi 2,5-4,5 atm. Jestli si dobře pamatuju.
díky za info, určitě takto přemýšlím, ponorné čerpadlo a expanzní nádoba(2dospělý,2děti - takže 50-100 l objem expanzky) jde mi to abych dokázal čerpadlem z této hloubky dostatečně natlakovat expanzku, aby se mi voda vytáhla do patra rodinného domu. 4 cestný ventil ve sklepě a zpětné klapky jak na vývodu do studně,tak i vodovoního řádu - snad podle zákona by se neměla voda potkat. Máte někdo takto řešeno? nebo je nějaký lepší způsob? Bude dostatečný výtlak 60m? nevím jakou značku čerpadla vybrat a v jaké cenové relaci se za čerpadlo pohybovat, aby sloužilo tak jak má.
Nepořizujte si vodárnu s expanzomatem shánějte se po tlakově řízeném čerpadle s frekvenčním měničem. Nepoznáte kdy čerpadlo čerpá dává konstantní průtok a tlak ,po zavření kohoutku natlakuje potrubí a vypne.Žádná starost o tlak v expanzi a nepříjemné pulzování vody mezi zapnutím a vypnutím jako u klasické vodárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.