Nejste přihlášen/a.
při zapojení fáze na přívod vypínače a nuláku na odvod mi to vyhodí jistič...kde může být problém?že by prohozená fáze a nulák nebo jsem připojil místo nuláku zem?
0x
U vypínače je jen fáze a tu vypínač vypne nebo zapne...kde se tam vzala nula nebo zem...
Raději bý tebou se do toho moc nepouštím...asi o tom moc nevíš...hmmm...![]()
blbě jsem to napsal...má se přerušovat fáze...nuláky propojím a mělo by to hrát
už je mi to jasné..jen jsem se do toho trochu zamotal a nevěděl co s nulákem .-)
o to je to ještě lepší vidí tam drát a někam ho zapojí a buď to vyrazí jistič nebo to bude fungovat To je DEMENCE
Možná admin to smázne ale je to tak
0x
Pokud mu vyhazuje jistič, je možné, že žárovka odešla do věčných lovišť a přitom se zkratovala. Je to sice zřídkavé, ale ne nemožné. Bohužel tazatel nepíše, zda se hrabal v zapojení krabice nebo svítidla, je možné, že si ten nulák do vypínače opravdu pustil. Už mnozí z nás zažili případy zkratů z důvodů různých.
Rada pro tazatele: To je práce pro elektrikáře.
Osobně nemám rád, když tady na poradně probíhají dlouhé a podrobné debaty o tom, jak má laik něco zapojit. Je to od profesionálů podraz na kolegy, a od kvázi amatérů zahrávání si s ohněm či zdravím jiných.
Abych nezapomněl, chci si sám vyoperovat slepé střevo! Není tu nějaký vrátník z nemocnice, aby mi poradil?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.