při zapojení fáze na přívod vypínače a nuláku na odvod mi to vyhodí jistič...kde může být problém?že by prohozená fáze a nulák nebo jsem připojil místo nuláku zem?
při zapojení fáze na přívod vypínače a nuláku na odvod mi to vyhodí jistič...kde může být problém? Ve tvé hlavě! Pasoval jsi se na zkratovacího technika.
blbě jsem to napsal...má se přerušovat fáze...nuláky propojím a mělo by to hrát už je mi to jasné..jen jsem se do toho trochu zamotal a nevěděl co s nulákem .-)
o to je to ještě lepší vidí tam drát a někam ho zapojí a buď to vyrazí jistič nebo to bude fungovat To je DEMENCE
Možná admin to smázne ale je to tak
mowla*
"Jsem ideální zeť, máti. Loni jsem vám koupil ultramoderní křeslo ze švédské oceli." "A jaké překvapení mi chystáš teď?" "Letos je hodlám elektrifikovat."
Tazatel píše o nuláku na "odvodu" vypínače. Je to zřejmě laik, který má třeba i vadasku. Při vypnutém vypínači opravdu mohl naměřit z jedné strany i ten nulák, samozřejmě přes vlákno žárovky. to je běžný stav. Pokud mu vyhazuje jistič, je možné, že žárovka odešla do věčných lovišť a přitom se zkratovala. Je to sice zřídkavé, ale ne nemožné. Bohužel tazatel nepíše, zda se hrabal v zapojení krabice nebo svítidla, je možné, že si ten nulák do vypínače opravdu pustil. Už mnozí z nás zažili případy zkratů z důvodů různých. Rada pro tazatele: To je práce pro elektrikáře. Osobně nemám rád, když tady na poradně probíhají dlouhé a podrobné debaty o tom, jak má laik něco zapojit. Je to od profesionálů podraz na kolegy, a od kvázi amatérů zahrávání si s ohněm či zdravím jiných. Abych nezapomněl, chci si sám vyoperovat slepé střevo! Není tu nějaký vrátník z nemocnice, aby mi poradil?!
Dostal jsi to slíznout,teď co teda s tím!Do krabičky ti vede přívod fáze.Ta musí pokračovat dál ke světlu.Přes ten vypinač.Zpátky od světla vede druhý drát,ten se musí uzemnit.Ale stejně to nech kamarádovi elektrikáři!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.