Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě domu

Od: reza* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli pořídit si dům. Na přítele je zapsána hypotéka na rekonstukci domu jeho rodičů a je přepsaný kompletně dům na něj. Tudíž nemůže být spolužadatel při koupi nemovitost. Rozhodli jsme se koupit malý domek (který by byl spaný na mé jméno) na pro přítelovi rodiče a my bychom si začali spravovat větší domek rodičů. Je nutné je mít vedené jako podnájemníky..budou splácet hypotéku. Předem díky o radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
a na co se ptáte?
reza*
hodnocení

Zda pokud budu tuto nemovitost vlastit já (hypotéka bude psaná na mě), zda když oni budou bydlet v mém domku a splácet tuto hypotéku, zda je musím mít vedené jak podnájemníky nebo je to nelegální ...

bonie*

Dokud budte pravidelně a poctivě splácet, nic se neřeší... a když splácet přestanete, tak se bude banka ptát vás a je jí úplně fuk, co, kdo kdy... protože vy budete dlužník.

azer

1.přítel může mít hypoték kolik chce, pokud bude mít dostatečné příjmy. já měl nějaký čas taky dvě hypotéky

2. pokud řeknete v bance že tam budete mít podnájemníky, ještě by vám mohli zvýšit úroky, protože úvěr nesloužil k trvalému bydlení - což je jeho účel

3.hypotéka bude vaše, vy budete mít zástavu, vám případně domek seberou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]