Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem samostaně stojící garáž (spíš větší dílnu) se sedlovou střechou. Jsem však znepokojen z provedení římsy střechy. Příjde mi to jako amaterské. Je pobita OSB deskami a natažená perlinkou a lepidlem. Nad ni, uvnitř, je ISOVER. Mám obavy, aby tam nekondenzovala voda a desky nehnily. Dále aby tam neztékalo po difuzní folii střechy, je zakončená v tomto prostoru. Uvažuji to celé sundat a udělat např. z palubek, plus úpravy proti vlhkosti - folii dát na plech (něco jako parapet nad touto římsou). Máte lepší nápad? Děkuji
Jestli rozumím Vašim obavám,jde oto,že folie je ukončená před římsou?Představte si :krov,okapnice,folie difuzní ,kontra latě,laťování a kritina.Když je záklop-podstřeší tak:krov,bednění(prkna či osb desky), okapnice,kontaktní folie atd.Okapnice se dává na okraj krovu s přesahem od krovu 7-8 cm-do jedné třetiny okapu.Zkuste popsat,co se Vám konkrétně zdá amatérské.
OSB deska castecne pusobi jako parozabrana ,pokud mate nevytapenou garaz ,tak si myslim ze se neni ceho obavat, i kdyz ta difuzni folie mela byt vyvedena na okapnicku,ale pres tu OSB desku se moc vlhkosti nedostane
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.