Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Římsa střechy

Od: jendaxde odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, koupil jsem samostaně stojící garáž (spíš větší dílnu) se sedlovou střechou. Jsem však znepokojen z provedení římsy střechy. Příjde mi to jako amaterské. Je pobita OSB deskami a natažená perlinkou a lepidlem. Nad ni, uvnitř, je ISOVER. Mám obavy, aby tam nekondenzovala voda a desky nehnily. Dále aby tam neztékalo po difuzní folii střechy, je zakončená v tomto prostoru. Uvažuji to celé sundat a udělat např. z palubek, plus úpravy proti vlhkosti - folii dát na plech (něco jako parapet nad touto římsou). Máte lepší nápad? Děkuji

Římsa střechy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

peterh
hodnocení

0x

Jestli rozumím Vašim obavám,jde oto,že folie je ukončená před římsou?Představte si :krov,okapnice,folie difuzní ,kontra latě,laťování a kritina.Když je záklop-podstřeší tak:krov,bednění(prkna či osb desky), okapnice,kontaktní folie atd.Okapnice se dává na okraj krovu s přesahem od krovu 7-8 cm-do jedné třetiny okapu.Zkuste popsat,co se Vám konkrétně zdá amatérské.

mili3478*
hodnocení

0x

OSB deska castecne pusobi jako parozabrana ,pokud mate nevytapenou garaz ,tak si myslim ze se neni ceho obavat, i kdyz ta difuzni folie mela byt vyvedena na okapnicku,ale pres tu OSB desku se moc vlhkosti nedostane

jendaxde

Dobře, to jste mne uklidnili. Ještě se zeptám co dělat, když ty OSB desky na spoji mezi sebou praskají - tedy ne desky, ale to lepidlo. Mám to zkusit nějak zevnitř vyztužit trámky?

,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]