Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení, obecní byt

Od: dane odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
rád bych se zeptal ohledně příspěvku na bydlení - pár věcí je mi nejasných.
Budeme se s přítelkyní stěhovat do obecního bytu, kde je nájem zhruba 6500Kč včetně energiíí atd.
Já jsem student VŠ s občasnou brigádaou cca 1000 Kč měsíčně, přítelkyně již nestudentka, hledající práci a aktuálně příjem z brigády každý měsíc cca 2000Kč. Ona si bude dělat trvalý pobyt v bytě, já ne. Tudíž moje potencionální příjmy se vůbec započítávat v příspěvku nebudou, kdy ž budu mít trvalý pobyt jinde, ale v bytě budu nahlášený? ( spotřeba vody atd.)
Rádi bychom příspěvek na bydlení. Dočetl jsem se, že se přiznává zpětně čtvrtletně. Takže až po 3 měsících po nastěhování máme jít žádat na úřad práce?
Koukal jsem na různé kalkulačky a ten příspěvek vychází poměrně vysoko - cca 4000Kč. Je to reálné?
Co si o tom myslíte?

Dále bych rád vyzvěděl Vaše názory na nájemní bydlení v obecních bytech, plusy a mínusy, příp. zkušenosti.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mne by se měly počítat příjmy všech osob tvořících společnou domácnost (všech hlášených osob).

Ta částka mi přijde dost vysoká. Z čeho jste vycházel a v jak velkém městě/obci byt je (kvůli normativním nákladům)?

doplněno 21.04.13 00:54:

Ještě odkaz: Příspěvek na bydlení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]