Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové okno jak dát do otvoru

Od: acer® odpovědí: 22 změna:

Potřebuji poradit jak vsadit plastové okno do otvoru.
Když jsem viděl dělat profíky okna, nějak to klínkovali a dávali tam pěnu.

Takže pokud si myslím správně, mám li větší otvor, narazím rám okna na vrchní stranu a dole podšpalíkuji aby sedělo rovně a jak potřebuji a pak po obvodu, nebo jen do částí nastříkám montážní pěnu?

Pak jsou tam ještě nějaké plíšky k tomu oknu. Okno je z obi 90x90 otevírací. Zřejmě bude dobré když bude okno v rámu a zavřené když se bude pěnovat.

Zkuste někdo přečíst a dát vědět, co si myslím špatně.
Děkuji všem.

Plastové okno jak dát do otvoru

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomiaa
hodnocení

0x

Okno by nemelo byt o moc mensi nez o otvor do ktereho prijde : dejme tomu o 1,5cm z kazde strany ideal.

Muze byt i mensi ale pak je to vic prace na zapraveni a tak.

Okno usadite presne do prostred otvoru. Tedy z kazde strany by melo byt stejne vzdaleno.

Takto okno vyklinkujete a srovnate pomoci vodovahy. Nasledne pomoci turbosroubu zasroubujete ram okna do zdi!

Nasledne vyplnite montazni penou nizkoexpanzni.

tomiaa

samozrejme jestli k tomu mate plisky tak to je druha varianta misto turbosroubu.

Ty plisky se pridelaji na okno a nasledne privrtaj do zdi

tomiaa

ZDE video :

Okno před vypěnovánim musí být samozřejmě zavřené a 24 hodin by se nemělo otvírat. Hned po zaštukováni je dobře strhnout ochranné pásky z rámu. jak do nich bude měsíc pražit slunce tak je budete z rámu dostávat hodně špatně.
tomiaa

Okno by nemelo byt zavrene...mel by se montovat a zapenovat jen ram.Takze okna vysadit!

vezmi okno a vysad křídlo,po tom nasad kotvící plechy pokud je máš nebo provrtat rám a použít turbošrouby(osobně moc nemusím).Nařež si klínky které použiješ k vyrovnání okna.na spodní hranu si polož klínky aby byly proti sobě (budou ti dělat obdélník),samozřejmě pod každý roh okna,tímto si pak posouváním klínků proti sobě doladíš výšku a tim i vodorovnost okna.Pak začni vážít kolmost okna,přivrtej jeden roh podle toho kam běží váha a dorobnej bud spodek či vrch,takto to udělej do kola až bude okno ve váze.dávej pozor také na uhlopříčku .okno musí být v rovině a držet,tedy přivrtat a vyklínkovat,doporučuji rozepřít v místě kde jsou body tahu.pak nasadíš křídlo a okno musí jít z lekha a bez problému zavřít ,nemělo by nikde drhnout.po té postupně kolem dokola opěnit nízkoexpanzní pěnou .pokud možno klínky nechat a při montáži přemýšlet o jejich umístění.jinak plechy a turbáky dávat min od rohu okna,a dotahovat aby se ti neprohnul rám a tím pádem by se ti pohnuly i zavírací body.lehké nepřesnosti jdou pak dohnat na kování ale nespoléhej na to

doplněno 20.04.13 20:44:

jinak pěnit zavřené okno,pěna je řezatelná jak se píše po 24h,pásky dle výrobce 1-3 měsíce,po zedničině očistit kování a promazat

doplněno 21.04.13 20:15:

ano min 15 cm od rohů.nějak mě to vypadlo,na těch turbákéch to nemá kam dilatovat díra krz rám a výztuhu,plechy jsou v drážce tam bych to pochopil že by tam nějaký pohyb mohl být

hodnocení

Ty turbošrouby se napálí skrz rám že? Vrtá se díra předem? Nebo do cihly zajede?

Těch jsem si všimnul u dveří, že je tam mám.

doplněno 20.04.13 20:59:

Byl jsem se na to podívat. Mám tam plechy, které se nacpou do drážky v okně a pak se zřejmě přichytí na vnitřní části zdi a pak se zazdí.

Je to tak?

Co tam mám koupit, hmoždinky a šrouby? A stačí V každém rohu jeden ks?

Děkuji

předvrtáš rám a samozřejmě i zed ,do cyhli by ti sám nevlez,itong je jiná,radši používám plechy,okno je lepší manipulovatelné i montáž je lepší,ale u panelů to bohužel nejde zasekat

Dělají se obě varianty-turbo šrouby skrze rám i do "pacek"

doplněno 20.04.13 21:03:

Jinak jak píše Pajars!

hodnocení

chápu, takže vyvrtám menší díru do cihly a napálím tam turbo šroub na ten plech.

tak to jde.

zítra to dojedu koupit a udělám to.

nesedí mi akorát výška, okno chce trochu přizvednout, takže dole by byla větší mezera než těch 1,5cm.

mám to nejdříve vyzdít , abych otvor připravil "akorát"?

jirbar*

Že ale před nasazením oblepit rám zvenčí paropropustnou a zevnitř parotěsnou páskou o tom ani zmíňka. No oni to ti "odborníci taky nedělají. Podle toho to pak vypadá.No a po zapěnění tyto pásky přehnot na pěnu.

no po pravdě málo kdo to dělá,má se dát vnější vnitřní a pak jsou i parapetní pásy,bohužel to stojí nějakou kačku a řadalidí se dneska řídí cenou nabídky a ne kvalitou-ted napřiklad jdu známému měnit po 5 letech kování které se rozsypává a tím pádem nemůže otevírat okna a balkonovky,co ušetřil před lety ted dá do toho a toho schánění aby to fungovalo,

jirbar*

Myslím že to přímo vyžaduje norma. Firma která to neudělá se vystavuje problému oprávněné reklamace.

Jiří má naprostou pravdu, NAŘIZUJE to ČSN.

jirbar*

A takhle to dopadá když si někdo pozve odp(b)ornou firmu, nebo meloucháře fušaře.

novinky.cz/...

Jó prachy jsou prachy. A firmy jsou si jisty že zákazník pak u soudu nic nepořídí v tom lepším případě, v tom horším bude firma již v insolvenci.

do plechu stačí natloukačky hmoždinky

machp*
hodnocení

0x

Turbo šrouby se nedávají co nejblíže rohů prtože okna pak nemůže v zimně dilatovat a může dojít k prasknutí rámu.Šrouby na střed rámu a nebo lépe udělejte to na ty plechy co vám k tomu dali.

hodnocení

Ok děkuji všem.

hodnocení

Zdravím.
Tak pokračujeme :)

Jak prosím nejlépe okno začistím a udělám pořádné hrany. Čím a jakým způsobem.
Děkuji

doplněno 22.04.13 18:58:

foto

Plastové okno jak dát do otvoru #2

hodnocení

0x

Již při zaměřování jste měl udělat toto:

milancukrar.papricka.cz/...

doplněno 22.04.13 21:14:

to se teď takto dělá, aby se okna nepotila, nepromrzala. Pak se ještě zateplí venkovní rám alespoň z poloviny.

viz obrázek

stavebnictvi3000.cz/...

hodnocení

to nechápu jsou tam nějaké plastové obruby.

machp*
hodnocení

0x

Pokud máte vypěněno tak nejlépe se zadělává sádrovou vnitřní omítkou,vemete zednické skoby rovné prkýnko které přiděláte na ostění, úhelníkem přenesete na rám okna a určíte si hloubku zazdění okeního rámu bude stačit 0,5-1cm,prkno srovnáte vodováhou takle si připravíte i druhou stranu a můžete zazdívat.Předpokládám že máte vše potřebné a víte jak se se vším pracuje jestli né tak se nato jděte někam podívat nebo se zeptejte zedníka.K dokonalému výsledku je třeba něco o tom vědět.Ta sádrovka je výhodná v tom že vše uděláte jedním vrzem pak stačí jen vymalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]