Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupání miminek

Od: sanyo* odpovědí: 7 změna:

Prosím maminky o tip - potřebuji pro vnoučka koupací pomůcku do vany - asi nafukovací kruh pro mimino ve stáří od pár měsíců, aby dítě bylo bezpečně nad vodou a nemusely se používat různá lehátka a pod. - děkuji za tipy či odkazy, popř. zkušenosti.

doplněno 20.04.13 21:21:

Pokusím to trošíčku podrobněji upřesnit, nemyslím žádné sedátko do vany, ale prý jsou na krček dítěte něco jako nafukovací kruhy, možná i ve tvaru podkovy, dítěti to drží hlavičku ve vaně nad vodou a vy jej můžete v klidu omývat a koupat a nebát se, že se mu hlavičku ponoří. Byl bych rád, kdyby s tím měl někdo zkušenost...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

asi myslíte něco takového?

malvik.cz/...

ale osobní zkušenost s tím nemám.

leontinka
hodnocení

0x

Zkuste něco takového aukro.cz/...

Nevýhodou je to, užijete jen pár měsíců, pak už v tom být malý nebude chtít.

figurek*
hodnocení

0x

no já nevím, ale podle mě nejsou žádné pomůcky nutné. Mimina vydrží mnohem více, než na co vypadají. Mě se párkrát stalo, že mimino zajelo pod vodu, ale vždycky úplně bez následků, bez breku, bez kýchání a kašlání a bez hysterického křiku a pobíhání jeho matky.

Když mimino umýváte, pak ho palcem a prostředníčkem držíte za krk, ukazováčkem podpíráte hlavičku a zároveň mu malíčkem a prsteníčkem podpíráte záda. Ten hmat se dá rychle naučit.

korina*

Já v tom nevidím žádný problém, vychovala jsem tři děti a bez žádné pomůcky je denně koupala.V kuchyni , dvě židle naproti sobě na jednu polštářek tvrdší, vaničku s teplou vodou , do 6 týdnů jsem přilévala uvařený a scezený heřmánek , pod hlavičku plenu a šup s dětátkem do vody. Mimi milují koupání , jednu žínku na obličej a na vlásky a druhou žínku na tělíčko a zadeček. To trvalo tak 5-6 min. a hned na připravenou osušku atd... Ráda na to vzpomínám a z vnoučátkama to bylo stejné . Dcery to dělaly taktéž. Dnes je hodí do vany a dál to už každý ví ...

ladinpraha*
hodnocení

0x

K čemu proboha nějaké pomůcky? To ho chceš hodit do vany a nechat bez dozoru? Pokud ho budeš nějak omezovat a šetřit na vodě, tak z něj taky můžeš vychovat doživotního neplavce. Naše mladá, když při koupání zahučela pod vodu, tak z toho měla srandu a dělala to pak pořád. Během pár týdnů jsme ji klidně mohli nechat v plné vaně samotnou a jenom bylo slyšet, jak se ve vodě vyžívá.

sanyo*
hodnocení

Tak myslím, že bodíky si plně zaslouží jen lesi, ostatní si léči svoje mindráky a snaží se mi radit, co jsem nechtěl. Já jsem se ptal, co to je za příslušnou pomůcku, která se přesně na toto používá, pouze jsem nevěděl, jak se to jmenuje a kde to najdu. Lesi má *1. Děkuji všem.

asd*

Ano Lesi poradil kde to sehnat, ale ostatní si neléčí mindráky, ale radí dobře. Vykašlete se na pomůcky a učte mimino pohybu ve vodě. Pomůcka která hlavu pod vodu nepustí je chyba, až jí mít jednou nebude tak se utopí... Je to dobré jedině pokud např. mimino není zdravé a pod vodu nesmí...

mmch. pro nejmenší mimina je výborná věc "kýbl"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]