Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provoz studny

Od: nicknick odpovědí: 4 změna:

Včera jsem uvedl do provozu studnu která nebyla 3roky používáná(zkusil jsem pustit vodárnu). Odpustil jsem asi 200l ale voda je stále kalná a lehce zapáchá. (zprvu to bylo jak močůvka) Kolik je potřeba odpustit vody aby to bylo ok? chtěl bych si pak nechat udělat rozbor abych věděl co si pustim do baráku - jestli je pitná atd. kde se takový rozbor dá udělat? případně dá se předtím nějak vyčistit? neni dovnitř vidět - má uvnitř záklop takže nevim kolik tam je vody ale asi hodně protože tady o spodní vodu nouze neni. Protože se jedná o vrtanou studnu která ještě není zkolaudovaná (povolení má) co je potřeba k její kolaudaci?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

0x

rozbor vam za poplatek udelaji na krajske hygienicke stanici. a kolik vody odcerpat. to se neda rict. proste cerpejte a az vycerpate tak znovu, bude to trvat treba 20x vycerpat, popr do studny vhodit pripravek na osetreni vody. jen otazka je kopana nebo vrtana?

doplněno 20.04.13 10:08:

nekdo tvrdi, ze se mu osvedcilo, tohle.

awashopbrno.cz/...

fribble*
hodnocení

0x

Obecně lze říct, že po třech letech mimo provoz je třeba mininimálně 3x vyčerpat CELÝ obsah studny - tj. vyčerpat až na dno, nechat dotéct, druhý den znovu, třetí znovu, aby se promyl i přítok (pramen). Pak vydesinfikovat (chloramin, sagen) podle návodu, znovu 2x vyčerpat a pak teprve přemýšlet o rozboru nebo používání.

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, fribble má pravdu, je potřeba několikrát zcela studnu vyčerpat a potom ošetřit, udělat rozbory.

Specializují se na to firmy. Pozvěte si na to specializovanou firmu, jestli jedete přes vodárnu, ponorné čerpadlo, tak spálíte plno elektřiny a výsledek nebude stejně žádný.

Našla jsem na internetu čištění studní sleva v akci od 3290 Kč /studna na klíč/, Zlín, Brno, Ostrava... Záleží odkud jste.

Vyčistí stěny studně tlak. myčkou, odstraní sediment, nově vyštěrkují dno, desinfekce.

Mají na to zařízení a jsou proškolení co a jak.

doplněno 20.04.13 11:43:

Tak u vrtané studny nový štěrk asi těžko. Sorry.

jabraka*
hodnocení

0x

Studnu dodna vyčerpat,vydesinfikovat Savem a nechat znovu napustit.Pak teprve dát vodu zkontrolovat bakteriologicky.Pokud byla dříve používaná,asi nebudou problémy s chemickým složením.Do té doby vodu používejte jen na mytí a praní.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]