Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do podlahy EPS 100S nebo 150S

Od: pandrhola odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda dát do podlahy při skladbě EPS 200mm, systémové desky, anhydrit dát EPS 100S nebo EPS 150S? Na odkazu níže píší že při tl. EPS víc jak 150mm je lepší EPS 150S. Je to opravdu tak? Jedná se o přízemní bugalov kde bude izolace ležet na základové desce na které je izolace Fatrafol s potěrem 30mm.

anhydrit-podlahy.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě je úplně jedno,jaký typ použiješ.Jen pod podlahové topení je potřeba minimálně 15 cm tloušťku.

JABRAKA

luig

Mužete vysvětlit jak toho dosáhnout? když je celková skladba podlahy v domě s podlahovým topením 15 cm , a proč 15 cm tlošťku děkuji.

mik*

To je jen paranoia. Tepelny odpor 15cm EPS je 4,8 m2.K/W a u 12cm je 3,3 m2.K/W. Doporuceny odpor je pro ND cca 3,3 m2.K/W. Podle me by melo 10cm stacit.

mili3478*
hodnocení

0x

15 cm je moc ja jsem cetl ze staci 8 cm,

rv*

15cm může být moc i málo, záleží, jak nízkou tepelnou ztrátu chcete dosáhnout. Stejně tak s typem EPS. Když si to spočítáte, podlahu v pohodě unese i EPS 50, ale samozřejmě 150S je lepší. Je na každém, bude-li se sichrovat proti případným problémům, nebo jde do méně bezpečného řešení a to třeba nevyjde. Já mám v podlaze fasádní EPS 70F a zádný problém nenastal, ale nevylučuji, že za sto let toho budu litovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]