Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s plynovým kotlem při vyšší venkovní

Od: stefi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

druhým rokem máme nainstalován kombinovaný průtokový atmosferický plynový kotel Vaillant VUW 240/3-5 atmoTEC plus.

V teplejším období, když je vyšší venkovní teplota vzduchu nad 25°C (jako dnes) máme však problém s vypínáním kotle při signalizaci unikajících spalin do místnosti.
Vertikální část komínu (nerez, D=130mm) je dlouhý přes 26 m bez kolen.
Avšak přípojení na vertikální komín je horizontálním (s minimálním sklonem) vedením kouřovodu měřícím okolo 4 m a obsahujícím 4 x 90° kolena.

Přístup vzduchu je dostačující, jedná se o 90m2 byt s otevřenými dveřmi v místostmi. U otevřeného okna jednoho nebo všech stejný výsledek.
Tušíme je, že je problém právě v chybné instalaci odkouření, když nebylo možné zapojit kotel jinak a bylo nutné použít dost dlouhé horizontální napojení. Kominík nás sice ujišťoval, že to bude bez problémové, ale bohužel není ...
Chtěl bych se zeptat, zda je naše domněnka správná?
Potom, zda existuje nějaké řešení problému se stávajícím kotlem.
Pokud ne, existuje-li alternativa jiného typu kotle?

Děkuji moc za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

To Vám počítal kominík? Já mám z kotelny na střechu jen asi 15m a kominík měl problém, musel jsem předělat právě přívod vzduchu.

kohoutm2*
hodnocení

0x

Mel jsem ten samy problem s turbo-kotlem od Vaillant, bohuzel se to muselo predelat a dat tam trubky vetsiho prumeru :(

hodnocení

0x

Problém je právě v té horizontální části a čtyřech 90° kolenech.V tomto případě vám měla odborná firma doporučit kotel turbo s děleným odkouřením 80/80 pak je možno instalovat až 40m delky odtahu spalin.Měl jste smůlu jak na montážní firmu tak na kominíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]