Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proudový chránič a PEN

Od: rajfer148* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, potřebuji vysvětlit jednu záležitost. Do bytu mi vede vodič L a PEN. Dle toho co jsem se mohl dozvědět, Se správně má PEN rozdělit na N a PE. Vodiče L a N se mají připojit do proudového chrániče a PE vést ze svorky okolo. Z fíčka mohu vést L a N s vedlejším PE do zásuvek. Z toho co jsem se dočetl na různých forech. Se nesmí vodič N z okruhu, jež je připojen na fíčko setkat se spotřebičem, či čímkoliv jiným. Jež má v sobě vodič PEN, jelikož se fíčko poté vybavuje. Problém je takový, že mám Samsung SMART TV a ta má železnou zádní kostru a dvojžílovou zástrčku. Z toho jsem vyvodil, že v zástrčce od TV je vodič L a PEN (doufám, že v Samsungu je nenapadlo nepřipojovat kostru na ochranný vodič)

Otázka zní:

1. Bude takový spotřebič, jako je zmiňované TV či cokoliv pracovat s tímto chráněným okruhem bez problémů.?
2. Opravdu bývá TV zapojena tímto způsobem.?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

koudalak*
hodnocení

2x

Nebudu to komplikovat, ale vše je jak má být. TV je třídy II - tedy má jen dvě zástrčky a jestli je tam nějaká zadní kostra, tak nesmí být připojená k PE. Ostatně ani nemá čím, když zástrčka bere ze zásuvky jen L a N. Takže je to OK.

hodnocení

0x

Nemějte strach, v Samsungu jsou chytří a vše je v pořádku;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]