Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji vysvětlit jednu záležitost. Do bytu mi vede vodič L a PEN. Dle toho co jsem se mohl dozvědět, Se správně má PEN rozdělit na N a PE. Vodiče L a N se mají připojit do proudového chrániče a PE vést ze svorky okolo. Z fíčka mohu vést L a N s vedlejším PE do zásuvek. Z toho co jsem se dočetl na různých forech. Se nesmí vodič N z okruhu, jež je připojen na fíčko setkat se spotřebičem, či čímkoliv jiným. Jež má v sobě vodič PEN, jelikož se fíčko poté vybavuje. Problém je takový, že mám Samsung SMART TV a ta má železnou zádní kostru a dvojžílovou zástrčku. Z toho jsem vyvodil, že v zástrčce od TV je vodič L a PEN (doufám, že v Samsungu je nenapadlo nepřipojovat kostru na ochranný vodič)
Otázka zní:
1. Bude takový spotřebič, jako je zmiňované TV či cokoliv pracovat s tímto chráněným okruhem bez problémů.?
2. Opravdu bývá TV zapojena tímto způsobem.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.