Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadělání mezer mezi panely

Od: bondra* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

poradíte mi někdo jak moc je problematické a finačně náročné zadělat mezery mezi panelami v paneláku.

jsou tam vydrolené dlouhé praskliny a díry. Jak uvnitř bytu nad okny, tak na balkoně.

Nevíte kolik stojí zadělat cca 1metr. Je to zásadní problém, či jen "kosmetická vada" .

A druhá otázka nevíte cca cenu nové elektroinstalace v paneláku velikost 3+1?

přemýšlím o koupi panelákového bytu a potřebuji alespoň zhruba odhanout cenu budoucích investicí.

děkuji moc za informace

Bondra

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Praskliny mezi panely - pokud je dům v dobrém stavu, jde o kosmetickou vadu (resp. pokud by mělo jít o zásadní problém, byl by ten barák na spadnutí ;) ). Spáru je potřeba proškrábnout (odstranit uvolněné části) a vyplnit akrylovým tmelem nebo směsí tmelu a sádry. Když jsem to dělal naposledy, celé stěny jsem pak přetapetoval skelnou tapetou ( primalex.cz/... ), která zabrání praskání povrchu a teprve pak vymaloval - je to několik let a praskliny, přestože pod tapetou určitě jsou, na povrch nevystupují. Ovšem cena je vždy otázkou nabídky a poptávky a je závislá i na konkrétním období i na lokalitě.
Cena nové ´elektriky´ je podobně obecně neurčitená - nejlepší (a nejjednodušší) je oslovit firmy v okolí a nechat si poptávku s uvedením podrobností nacenit.

hodnocení

0x

A jak jsou velke ty praskliny? Nejlepší pro co nejlepší radu dát sem alespoň fota těch prasklin.

Pokud je malá zajet to akrylovým nebo akrylovým štukovým tmelem,pokud větší tak je možné že to bude dost závažná vada!Jak je psáno v 1 odpo.!

jabraka*
hodnocení

0x

Bondra:

Zabývám se rekonstrukcemi paneláků mnoho let.Zatmelení mezer mezi panely betonovými i příčkami z dřevotřísky a také stropních koutů je zásadní.Nesmí to být kosmetická oprava,ale musí to vydržet aspoň 5 let.Praskliny jdou bez problémů určitým profesionálním postupem odstranit.Aby vzhled budoucích obytných stěn byl trvalý,používal jsem na dokončení skoro výhradně tapety.Kouty kolem stropu zakrývám stropními okrasnými lištami,a stropy polystyrenovými kazetami.Úprava jednoho pokoje tímto systémem byla obvykle kolem 12 tis Kč.

Kuchyně a bytové jádro je samozřejmě nákladnější.

Výměna elektroinstalace v bytě 3+1 je podle počtu zásuvek v ceně kolem 25 tis.Kč.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]