Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V koupelně nic netěsní

Od: vouz* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, poprosila bych o radu ohledně koupelny. Mám malou koupelnu, kde je společné wc a sprchový kout. V koupelně se mi jednak hrozně drží voda. Po sprchování mám mokré zdi. A jednak mi netěsní umyvadlo, záchod ani vývod na pračku. Můžu si to nějakým způsobem opravit sama nebo si mám zavolat odborníka? Velice děkuji za rady!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

S tím,že na obkladech jsou kapky vody,nic nenaděláš,chce to setřít,jsou přípravky,které tomu i částečně zabrání.Pokud se týče netěsností sanitárních rozvodů,něco si i dáma, trošku šikovná,utáhne sama.Chce to ale s nářadím,dejme tomu se Sikovkami,zacházet s citem,nepoužívat hrubou sílu.Lépe je pozvat odbornou sílu,nejlépe chlapa.

JABRAKA

kejki3

Ještě jsem odpad sikovkama nedělal, ale asi to taky jde. Ta poslední věta je perla mezi perlami.

Pokud to jsou staré lepené roury je třeba najít spoj, který teče, rozebrat bez prasknutí roury ve zdi (to by se muselo sekat) a znovu vlepit, nejradši novou trubku s těsnící gumou. Pro lepení je třeba povrch očistit, odmastit, zdrsnit smirkem, použít příslušné lepidlo podle návodu. Lepení je možno nahradit zapatláním silikonem, ale zase povrch musí být čistý. U všeho číst návody.

U toho umývadla to může být i jen zestárlým těsněním, nebo povoleným šroubkem, který vede zevniř umyvadla. Osobně už kupuji celý sifon za 100,- než bych lítal pro jedno těsnění po druhém, ale to je věc volby.

Jaký je ten odpad na pračku netuším, ale zase existuje DIN přechodka - to je guma přesně do trubky odpadu s dírou na hadici pračky. Pokud je pračka připojená k sifonu a teče mezi gumou hadice a sifonem, dá se koupit kroužek, kterým se stáhne.

Není na tom nic, co by nezvládla ženská, tedy pokud chce. Ovšem pozor! Práce, kterých se v domácnosti chopíme, nám už zůstanou!

jabraka*
hodnocení

0x

Snad bys,keiki,nechtěl od nebohý ženský,aby si opravovala odpadní potrubí?To je někdy problém i pro zkušeného bastlíře!Tam je třeba hned zavolat odborníka!Se sikovkama si může poradit s utažením různého netěsného šroubení i třeba vyměnit těsnící kroužek,leckterá to dokáže.A čím jiným by to měla dělat.Myslíš že sama ženská má doma soupravy speciálního instalatérského náčiní?

JABR.

kejki3

Tak na odpadu mám šroubovací jen sifon, zbytek je zašupovací do gumy a lepený stejně sikovkama nerozebereš. Tak to bylo myšleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]