Nejste přihlášen/a.
Zdravím, doma máme stará dřevěná vrata u garáže, tak jsem si myslel že bych z vnitřní strany našrouboval polyester aby to nějak vypadalo a také trochu izolovalo. Potřebuju poradit jak bych to měl udělat, jestli tam mam dát nějaké hmožděnky nebo stačí jenom šrouby díky.
Dobrý den, skutečně se jedná o polyester? Neptáte se na polystyren? Ten bych tam jen přišrouboval na vruty s podložkou pod hlavou. Myslím, že hmoždinky do dřeva nemají význam. Zdravím!
doplněno 18.04.13 02:01:Ano, nebo můžete zkombinovat lepení a vruty třeba jen do rohů, aby to bylo zabezpečeno. Jinak, já vycházím z hesla, že "nejlepší lepidlo je hřebík".
Použil bych polystyren extroduvaný, protože okolo vrat se člověk pořád motá navíc polyš spíše nebude ničim překryt a časem "zvětrá" a budete mít kuličky všude. Asi bych taky spíše lepil, dělají se speciální montážní pěny na lepení zateplení, které tolik nenabývají. U šroubů hrozí riziko, že budou fungovat jako tepelný most, bude se na nich srážet voda a dřevo okolo nich bude postupně vyhnívat a vrata půjdou k pánu... Taky bych vrata před zateplením pořádně natřel a nebo aspoň napustil nějakým napouštědlěm...
hořlavý polystyren na vrata garáže? každý svého štěstí strůjcem - já budu dávat klasickou minerální vlnu, do rámu se mi vejde 5cm - ještě nemám vyřešený povrch, líbí se mi vlna s hliníkovou folií, jako to bývá na vzduchotechnikách.
Tak pokud má tazatel garáž s vydlážděnou a stíranou podlahou, tak bych to ještě bral, ale pokud jde o klasickou garáž-potažmo dílnu, tak pár desek polyše už se ztratí, když vezmu benzíny, nafty, ředidla, barvy, oleje, odmašťovadla, lepidla a plno dalších silně hořlavých položek, tak pár kuliček polystyrenu by ty plameny už moc neobohatilo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.