Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za popelnice vs pobyt na koleji

Od: potter odpovědí: 2 změna:

Dobrý den!

Jsem 4-člená rodina můj syn studuje mimo naše bydliště a jezdí jednou za tři týdny a to ještě na jeden den domů.Chci se zeptat jestli musím za něj platit poplatek za popelnici v plné výši nebo mám nárok na slevu. děkuji M.J

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_number1=185/2001&PC_8411_p=17a&PC_8411_l=185/2001&PC_8411_ps=10#10821

doplněno 19.01.09 12:47:

Poplatníkem je každá fyzická osoba, při jejíž činnosti vzniká komunální odpad. (1) Obec může obecně závaznou vyhláškou stanovit (§ 17 odst. 2) a vybírat poplatek za komunální odpad (dále jen "poplatek") vznikající na jejím území.

lidka*
hodnocení

0x

Ze zákona nárok na slevu není. Je ovšem možné podat žádost na obecní(městský) úřad. Zdůvodněte tím svou žádost, že se syn převážnou část roku zdržuje mimo své bydliště a tím také zde netvoří celoročně odpad. Záleží na tom, jak se k této skutečnosti nahlíží v obecně závazné vyhlášce. Na stránkách vaší obce (města) tuto OZV určitě najdete. Pokud tam není zohledněna dlouhodobá nepřítomnost, je možné využít ustanovení o zmírnění tvrdosti. Ale upřímně řečeno mnoho šancí Vám nedávám, protože je to nejen občasné dojíždění, ale i prázdniny apod. Ale jak říkám, za zkoušku to stojí - zkuste to. *klik*

doplněno 20.01.09 09:39:

Ještě bych doplnila jednu poznámku: každý občan s trvalým pobytem v ČR by měl platit poplatek za odpad. Pokud byste žádala prominutí celého poplatku a nebo jeho části, bylo by dobré prokázat, že tu prominutou část hradí tam, kde se převážně zdržuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]