Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme před domem asi 70m2 staré dlažby, kterou jsme chtěli vyměnit za novou, zámkovou. Dvě firmy nám nabídli cenu kolem 150 tis. To je šílené :o(
Dělali jste někdo nějakou levnější variantu? Nemyslím zrovna to zatravnit, ale nic jiného nás nenapadá
Dláždil jsem před 3 roky průjezd, zámkovka, cca 25 m², cca 24 000 Kč. Včetně vybagrování staré kamenné dlažby, podkladu atd. prostě komplet sakum pikum. A žádný Pat a Mat z hospody Na růžku, ale normální seriózní stavební firma.
Dobrý den, popíšu Vám, jak jsme dláždili my před 10 lety dvůr o srovnatelné ploše, což je sice dávno, ale principy a ceny se tolik nezměnily. Za 3 tis. nám místní bagrista vybagroval dvůr do hloubky cca 30 cm, materiál nám odvezl místní zemědělec traktorem za živého králíka. Dva kluci z Ukrajiny nám během víkendu vykopali staré odpady za dobrou stravu a pětikilo každému. Nakoupili jsme štěrk, manžel jej vypůjčenou multikárou z mé práce přivezl na dvakrát z 3 km vzdáleného písáku, cena 600,- . Jemný křemičitý písem měl ze své práce zadarmo. Dlažbu - betonová íčka - jsme nakoupili tehdy za 120,-/m - celkem asi 10 tis.
To máme 14600,-
Ve vsi máme známého, který je sice často na šrot opilý, ale jako dlaždič má dobré jméno. Poradil si nejdříve s novými odpady, opravil i septik a pak s vypůjčenou "kačenou" utemoval štěrk a s mou vydatnou pomocí vydláždil celý dvůr. Trvalo to hrubé 2 týdny (mezitím párkrát zachlastal a nepřišel), ale v čistém se jednalo asi o 40 hodin jeho dobře odvedené práce, za kterou dostal 12 tis.
Takže nás dvůr přišel na necelých 26 tis., přičemž nepočítám naturálie (králík a strava) a práci mou a manželovu (manžel se tedy příliš neúčastnil, měl honičku v práci). Bonusem bylo mé praktické proškolení v dláždění, dost mě to bavilo a asi jsem se minula povoláním)
Neoslovujte firmu, jak uvidíte někde poblíž dlaždiče oslovte jej at Vám to udělá fuškou. Jinak já jsem koupil zámkovou dlažbu v Pressbetonu 2 jakost za 10 Kč/m2 a není poznat že by to byla 2 jakost, občas se musí nějaká vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.