Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platit daň z nemovitosti?

Od: gott* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

loňský rok jsem dostala od maminky rodinný domek. Můžete mi prosím poradit jak mám zaplatit daň z nemovitosti za tento dům?

Děkuji, Horáčková Eva

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Do konce ledna t.r. byste měla podat na FÚ změnu přiznání k dani z nemovitostí. To pokud se mění pouze vlastník nemovitosti, ostatní údaje včetně výše daně by měly zůstat stejné. Předpokládám, že stávající přiznání bylo vyplněno dobře. Daň je potom splatná do konce května - u rodinného domku většinou jednou celou platbou vyměřené daně. FÚ v dostatečném předstihu rozesílá složenky. Pokud by matka něco dlužila, je třeba tento nedoplatek poslat ještě na její RČ. Může být i pouze korunový rozdíl při změně ocenění půdy - to přepočítává FÚ automaticky. To by Vám na příslušném FÚ rádi sdělili, aby měli daňový případ uzavřený a v pořádku. ;)

martina30*
hodnocení

2x

Na finančním úřade kde se vyplní formulář a tam spočítají kolik budete platit dan z nemovitosti každý rok.

doplněno 18.01.09 19:20:

Já ještě dodám.Někteří lajdáci chodíme na poslední chvillku já to podávala v březnu,ale na finančním byli moc hodní *smich*,ale stačí poprosit a oni pomůžou *palec*

uriaska*
hodnocení

1x

Když půjdete na FU vemte si rod.list (dokážete příbuzenský vztah) a kopii (ověřenou- např.na obecním úřadě) darovací smlouvy. Jinak vyplníte řádné přiznání na finačním vám poradí, pokud mamince zůstali nějaké nemovitosti podá také řídné přiznání, ale bez domu, který vám převedla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]