Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
loňský rok jsem dostala od maminky rodinný domek. Můžete mi prosím poradit jak mám zaplatit daň z nemovitosti za tento dům?
Děkuji, Horáčková Eva
Do konce ledna t.r. byste měla podat na FÚ změnu přiznání k dani z nemovitostí. To pokud se mění pouze vlastník nemovitosti, ostatní údaje včetně výše daně by měly zůstat stejné. Předpokládám, že stávající přiznání bylo vyplněno dobře. Daň je potom splatná do konce května - u rodinného domku většinou jednou celou platbou vyměřené daně. FÚ v dostatečném předstihu rozesílá složenky. Pokud by matka něco dlužila, je třeba tento nedoplatek poslat ještě na její RČ. Může být i pouze korunový rozdíl při změně ocenění půdy - to přepočítává FÚ automaticky. To by Vám na příslušném FÚ rádi sdělili, aby měli daňový případ uzavřený a v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.