Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvy fasády

Od: pohanka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, pozoruji nové fasády, přesněji barvy na zateplených domcích, objektech. Jsou různě barevné, ale něco, aby to opravdu lahodilo oku, aby člověk pohledal. Mám otázku na toho, kdo má výběr barvy a též i aplikaci konečné vrstvy na fasádě za sebou.

Když jste vybírali ze vzorníku určitou barvu - odstín, uměli jste si to představit, jak to bude v reálu? Souhlasila Vaše představa se skutečností, vše vše předčilo Vaše očekávání, nebo jste byli zklamaní? A souhlasila barva ze vzorníku v reálu? A šli by jste do téže barvy znovu?

Ve vzorníku je tolik barev, ale mnohdy vidím na fasádě tak výstřední a jedovaté barvy. Podle čeho se ti lidé rozhodli pro tak křiklavé barvy? Asi na to neodpovíte, je to taková řečnická otázka, ale někde nějaká chyba musí být, když už to na těch zdech nakonec mají. Nebo to je v ceně?

Děkuji za Vaše jakékoliv příspěvky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kohoutm2*
hodnocení

2x

Dle meho je to vec vkusu. Ja jsem to resil tak, ze jsem si dum vyfotil a pak upravil barvu fasady v grafickem programu, abych videl vysledek. Ten se nakonec shodl verne s vysledkem.

Je potreba pocitat s nim, ze barva bude pusobil jinak na malem papirku vzorniku a pak na velke plose domu. I pokud je vzornik ve forme velkych tabuli, tak pak pusobi trochu jinak na dome ve velke plose.

Obecne byvaji tmave barvy drazsi.

hodnocení

2x

Pohanko, situace z loňského října.

Ve Starých Čívicích (to je pro některé rádce) dělali fasádu, vzorník si vzali domu. Pak viděli ještě dělané vzorky na zdi. Vybrali omítku a zhotovili. Po dodělání zjistili, že dostali jiný odstín a reklamovali, až dojel technik a zkrátky představovali si jiný odstín..

Pak zvolili jinou fasádní barvu, o dost jinou a celý barák opět přetřeli.. Takže jeden týden měli takovou fasádu, a příští týden onakou...

honzmalatny*
hodnocení

2x

Když jsme my dělali fasádu,měli jsme vzorník doma,pak jsme vybrali dvě,nechali namíchat kilo z každé a natřeli kousek domu.jinak se barva vidí na papíře,jinak na kousku,úplně jinak na celém domě.nakonec jak jsme natřeli ty dva vzorky,dospěli jsme k názoru že ten "ořechový"by měl být někde mezi.A našli jsme a objednali.Dnes nelitujeme,vybrali jsme si sami a moc dobře,ale co člověšk to názor.Pokud byste byla z moravy,mohu doporučit jednoho člověka co se tím zabývá,ale více ve vnitřní poště,jestli máte zájem.

pohanka*
hodnocení

Děkuji honzm. za nabídku, ale jsem z daleka od Prahy.

Dobrá nová zpráva je, že se může případně natřít znovu, ale jen v případě reklamace, aby se znovu neplatilo. Jo v Čivicích jsou filutové.

honzmalatny*

Nic se neděje,v pohodě.pamatujte že není barva jako barva,nevybírejte jen odstín ale i výrobce,nebo dovozce.Já za sebe osobně můžu doporučit jednu slovinskou firmu.

jarigb*
hodnocení

0x

Nejlepší je,projet si okolí,a pokud se vám nějaká barva na fasádě nejvíc líbí. Zeptejte se přímo pána domu,který tuto fasádu vlastní.at vám řekne číslo barvy a firmu. Barev je mnoho a na papíře vypadá každá jinak,než ve skutečnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]