Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nyní co se oteplilo, mi začali v novostavbě praskat spoje mezi zdmi a SDK stropy. Díval jsem se, že to praská okolo akrylátu co byl ve spoji. Má smysl to ještě přeakrylátovat a nebo máte lepší řešení? (nechci polystyrenové rohy). Koukal jsem, že někde se desky mlely směrem vzhůru po zatlačení, tak jsem to přešrouboval ke krajním rastrům, ale nepomáhá to. Děkuji
je akrylát a akrylát, ten nejlevnější toho moc neumí. Je známo, že sádra, která je připevněnna na profilech CD "plave" a když připevníte pevně ke zdi di UD profilu, někde to musí prasknout při dilataci.
Nevím jak velké máte praskliny, ale zkuste lepší akrylát pro sádrokarton.
doplněno 15.04.13 20:14:jako že se nechytla barva na akrylát?
jen vlásečnice, ale máme barevnou stěnu a tam je to ošklivé. A nejhorší se, že někde se odlupuje jakoby šupina barvy se sádrou
Dobrý den, doporučuji spec. pásky Magic Corner ( kantech.cz/...), které si s dilatací poradí.
Nejsem prodejce, ale stavebník a pásky jsem použil v celém našem domě 5+1 cca 130M2... cena lehce vyšší, ale v poměru k celk. ceně domu super a v pohodě. Funguje to vlastně tak, že se páska upevní "natakruje"do rohů a zatmelí se doztracena. Guma v rohu pak působí jako dilatační prvek a nic nepraskne... tady je odkaz na výrobce... přiznávám, že pro toho kdo již má vymalováno a hotovo je to trochu složitější, protože by měl znovu brousit a finišovat, ale fakt se to vyplatí, v tomhle případě bych asi doporučil počkat na nejbližší malování a těsně předtím nacvakat pásky do všech rohů, zbrousit a nanést finišku a pak natřít.
našel jsem i české dodavatele podobného systému, se kterými nemám ale zkušenosti...
např. straitflex.cz/...
kdyby něco, dotazy piště na milan.materna@sez/..., nebo volejte
Milan Materna
725556104
Poud jste přišrouboval ke krajním rastrům, očekávejte, že se začnou tvořit praskliny i uprostřed stropu, správně udělaný SDK podhled je "plovoucí", případné dilatace by měl pohltit akrylát v rozích podhledu a zdi.
V novostavbě je běžné, že si "barák sedá", letos to neřešte a příští jaro udělejte nové akryláty a budete mít klid.
P.S.: a z těch UD profilů bych to na Vašem místě raději odšrouboval...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.