Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání mezi SDK stropem a zdí

Od: jikk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, nyní co se oteplilo, mi začali v novostavbě praskat spoje mezi zdmi a SDK stropy. Díval jsem se, že to praská okolo akrylátu co byl ve spoji. Má smysl to ještě přeakrylátovat a nebo máte lepší řešení? (nechci polystyrenové rohy). Koukal jsem, že někde se desky mlely směrem vzhůru po zatlačení, tak jsem to přešrouboval ke krajním rastrům, ale nepomáhá to. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

je akrylát a akrylát, ten nejlevnější toho moc neumí. Je známo, že sádra, která je připevněnna na profilech CD "plave" a když připevníte pevně ke zdi di UD profilu, někde to musí prasknout při dilataci.

Nevím jak velké máte praskliny, ale zkuste lepší akrylát pro sádrokarton.

doplněno 15.04.13 20:14:

jako že se nechytla barva na akrylát?

jikk
hodnocení

jen vlásečnice, ale máme barevnou stěnu a tam je to ošklivé. A nejhorší se, že někde se odlupuje jakoby šupina barvy se sádrou

jikk
hodnocení

ne ne, to je barva na sádře/tmelu - nevím jak to popsat, ale něco jako kdyby ta praktlina zvedla akrylát a ten odtrhl stěrku s barvou = přesněji akrylát drží na stropě a na něm dolů visí barva a sádra odlouplá ze zdi

jabraka*
hodnocení

0x

akrylátové tmely mají poměrně značnou pružnost,ale ne všechny stejnou přilnavost k podkladu.Také jsem se setkal se situací,kdy si kouty firma nejprve přesádrovala a po zatvrdnutí vznikající praskliny zakrývala akrylem.

JABRAKA

milanmaterna
hodnocení

0x

Dobrý den, doporučuji spec. pásky Magic Corner ( kantech.cz/...), které si s dilatací poradí.

Nejsem prodejce, ale stavebník a pásky jsem použil v celém našem domě 5+1 cca 130M2... cena lehce vyšší, ale v poměru k celk. ceně domu super a v pohodě. Funguje to vlastně tak, že se páska upevní "natakruje"do rohů a zatmelí se doztracena. Guma v rohu pak působí jako dilatační prvek a nic nepraskne... tady je odkaz na výrobce... přiznávám, že pro toho kdo již má vymalováno a hotovo je to trochu složitější, protože by měl znovu brousit a finišovat, ale fakt se to vyplatí, v tomhle případě bych asi doporučil počkat na nejbližší malování a těsně předtím nacvakat pásky do všech rohů, zbrousit a nanést finišku a pak natřít.

našel jsem i české dodavatele podobného systému, se kterými nemám ale zkušenosti...

např. straitflex.cz/...

kdyby něco, dotazy piště na milan.materna@sez/..., nebo volejte

Milan Materna
725556104

hop®
hodnocení

0x

Poud jste přišrouboval ke krajním rastrům, očekávejte, že se začnou tvořit praskliny i uprostřed stropu, správně udělaný SDK podhled je "plovoucí", případné dilatace by měl pohltit akrylát v rozích podhledu a zdi.

V novostavbě je běžné, že si "barák sedá", letos to neřešte a příští jaro udělejte nové akryláty a budete mít klid.

P.S.: a z těch UD profilů bych to na Vašem místě raději odšrouboval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]