Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové kování na dveře

Od: york* odpovědí: 6 změna:

Vchodové dřevěné dveře mám na baráku cca 15 let. jsou pěkné, dělané na zakázku, ale zámek resp. zamykání mají pouze v jednom bodě. Bylo by možné na ty starší dveře a dřevěná futra dát to nové kování a jak event. by to bylo pracné? dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

1x

Viacbodové zámky nemajú žiadný význam pri drevených futrách a dverách z masívu .Viacbodová mechanika má opodstatnenie v betonom zaliatých ocel futrách a dverách .ktoré sú pancierované zvonku,zdnuka plechom 1mm .No potom je záruka ,že odolalú malej náloži ,alebo cúvajucej tatrovke. Dodatočnú ochranu urobte namontovanín 2-3 ks závor zdnuka

york*
hodnocení

Na to se nikdo neptal. Mě ty dveře hlavně netěsní!

mowla*

Není problém dát na jakékoli dveře ´přídavné´ závory (např. fab.cz/... ) - pokud jsi zručný, není to ani nijak pracné (v odkazu je i technický list, koukni).

Ale - otázkou je, zda to dveře vydrží (jak je dělaný rám-výplň - to nikdo nevíme) a obecně - utěsňovat např. netěsnící (pokroucené) dveře takovouto závorou není zrovna vhodné... Co, až se zkroutí takovou silou, že neodemkneš?

:-D

doplněno 15.04.13 16:03:

Asi jsme- Pane Bože, úplně blbí... Můžeš přihodit nějaký odkaz? *smich*

york*
hodnocení

Pane Bože , zde nikdo neumí číst na co se ptám? Já se ptám na vícebodové kování!

Samozřejmě udělat jde skoro všechno. Otázka je, jestli vícebodový kování pomůže. Pokud jsou dveře nějak více zkřížený, moc to nepomůže. Nebo lépe řečeno, ono to nepůjde moc zamykat. Budeš muset dveře někde přitlačit a pak zamykat a to je strašnej opruz.

Jinak do dveří se vyfrézuje drážka pro kování, zadlabou se převody, do futer se zadlabou protiplechy a už to fičí.

Možná by bylo jednodušší vyměnit těsnění a trochu to vše poladit pantama, ale to se nedá takhle od stolu říci, když to člověk nevidí.

york*
hodnocení

Nějak mi to blbne, tak to musím doplnit: chtěl bych tam dát to kování co zapadá např. v pěti bodech a je po celé délce dveří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]