Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno zrušení

Od: vecnebremeno* odpovědí: 3 změna:

Dvě zahrady vedle sebe s vodoměrem a přípojkou na jedné z nich. Koupila jsem jednu zahradu s poznámkou v kupní smlouvě, že věcné břemeno na používání vodovodní přípojky je potřeba udělat do 10-ti let.Tento soused, můj bývalý, však svoji zahradu do roka prodal bez uvedené podmínky věcného břemene. Nestihla jsem to břemeno udělat! Nový majitel vodu na vodoměru uzavřel, chtěl by i moji zahradu, to já ale neprodám. Vodárny nemají o řešení zájem. Advokát nového majitele sice vyzval k domluvě, on ale nereaguje. S dalším postupem si advokát neumí poradit, tvrdí, že nemám nárok ani soudní naději (tuto smlouvu psal právě tento advokátú. I jiný advokát mi odpověděl, že nemám naději. Zahrada bez vody je nanic. poraďte, co dál.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

3x

Bylo by se potřeba podívat do katastru nemovitostí zda je tam břemeno zapsáno.Pokud ano tak podat žaloby na uvedení do původního stavu

vecnebremeno*
hodnocení

břemeno se nestihlo zapsat.proto hledám pomoc.

andrea1*

@pacourek *palec*

doplněno 15.04.13 17:11:

Pravda, paní píše, že nestihla věcné břemeno nechat zaevidovat. Tady by šlo se opřít o to, že prodávající byl povinen seznámit kupujícího se všemi náležitostmi souvisejícími se zahradou a tedy i s věcným břemenem, které zřejmě úmyslně zamlčel. Vy to ve smlouvě máte uvedeno. Takže zbývá napadnout to, že to ve smlouvě s novým majitelem chybí. Jinak potom zbývá si nechat udělat na zahradě vrt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]