Nejste přihlášen/a.
Dvě zahrady vedle sebe s vodoměrem a přípojkou na jedné z nich. Koupila jsem jednu zahradu s poznámkou v kupní smlouvě, že věcné břemeno na používání vodovodní přípojky je potřeba udělat do 10-ti let.Tento soused, můj bývalý, však svoji zahradu do roka prodal bez uvedené podmínky věcného břemene. Nestihla jsem to břemeno udělat! Nový majitel vodu na vodoměru uzavřel, chtěl by i moji zahradu, to já ale neprodám. Vodárny nemají o řešení zájem. Advokát nového majitele sice vyzval k domluvě, on ale nereaguje. S dalším postupem si advokát neumí poradit, tvrdí, že nemám nárok ani soudní naději (tuto smlouvu psal právě tento advokátú. I jiný advokát mi odpověděl, že nemám naději. Zahrada bez vody je nanic. poraďte, co dál.
Bylo by se potřeba podívat do katastru nemovitostí zda je tam břemeno zapsáno.Pokud ano tak podat žaloby na uvedení do původního stavu
Pravda, paní píše, že nestihla věcné břemeno nechat zaevidovat. Tady by šlo se opřít o to, že prodávající byl povinen seznámit kupujícího se všemi náležitostmi souvisejícími se zahradou a tedy i s věcným břemenem, které zřejmě úmyslně zamlčel. Vy to ve smlouvě máte uvedeno. Takže zbývá napadnout to, že to ve smlouvě s novým majitelem chybí. Jinak potom zbývá si nechat udělat na zahradě vrt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.