Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímal by mne váš názor, rady, tipy a zkušenosti. S přítelkyní brzy budeme shánět novou postel, dvojlůžko s úložným prostorem. Nesmí být drahá (dejme tomu, že do 15.000,-). Přítelkyně by také chtěla u nové postele vysokou výšku. Koukal jsem, že se dělají snad 60cm vysoké. Údajně se člověku lépe vstává a i lépe dýchá, protože nevdechuje tolik prachu co je u země. Asi bych bral bez nožiček, člověk se pod postel nedostane, akorát se tam práší a časem se to rychleji rozvyklá.
Provizorně jsme k ní zakoupili dvojlůžko 140x200cm, kdy je to jedna molitanová matrace. Nosnost postele je však 130kg, Když já mám 95, tak když si na to lehne přítelkyně, co má 50, tak jsme to ještě překročili. V této co máme už se to po roce a půl místy začíná propadat. Budete argumentovat určitě i tím, že v ní není rošt. Takže nová by měla mít asi dva nezávisle na sobě nastavitelné rošty a každý zvlášť matraci podle svých představ. Mě např. vyhovuje celkem tvrdá (když to porovnám s rozkládací obývákovou sedačkou, tak právě ten díl, který se vyná z pod sedačky je na mne dostatečně tvrdý a spí se mi na něm velice dobře). Čalounění je si myslím jedno lepší bude nějaký textil, než kůže, ale to už je volitelné. Problém s mezerou mezi matracemi bych asi zkusil ten mezimatracový klín, co se tu na něj někdo předevčírem ptal. Bohužel tak bude postel minimálně 180cm široká, předpokládám, že se nebudou vyrábět matrace a rošty 70cm široké. To víte, čím míň místa, tím více tulení.
Takže předem díky za rady
Já jsem si dělal postel sám, vzhledem k mým dvou metrům výšky ji mám dlouhou 220 cm, široká je skoro metr a půl. Mám v ní pevný rošt ze silnějších prken. U čalouníka jsem si nechal udělat kvalitní matraci z jednoho kusu a nemusím řešit co dávat mezi matrace.
O tom už jsem také přemýšlel, jen nevím, jak by to dopadlo, jsem sice šikovnej, ale přeci jen s tímhle nemám zkušenosti.
Navíc, je pravda, že po posteli 220 jsem také koukal, protože mám 196cm.
doplněno 13.04.13 21:29:Popřemýšlím o tom, bohužel s řemeslníky mám špatné zkušenosti. V truhlířství sem si nechával vyříznout díru v kuchyňské pracovní desce na varnou desku, samozřejmě hnusně a ještě jsem to musel dodělávat. Zedníci stáli zaprd, po malířovi byly kocoury. Mechanik na auto mi nalil plnej olej. Jediný co máme nyní kvalitní je nový mechanik a klempíř.
co se týče váhového rozdílu, jsme na tom podobně jako vy. Proto vám radím koupit postel s děleným rošrem. Dá se koupit i vyztužený pro větší váhu.
Jeden rošt přes celou šířku je sice pěkná věc, dobře se montuje, dobře vypadá, ale nese sebou jeden problém. Jak se na své straně pohnete, pak rošt zapéruje, vlna se přenese na druhou stranu a vaše přítelkyně se bude cítit jako na moři.
Takže jak správně píšete, chce to dva nezávislé rošty a dvě matrace a všechno klidně o šířce 90 cm. Ještě budete rád, že máte postel o šiřce 180. 140 je přece jen dost málo.
Mě se zdá právě, že i těch 140 je moc. Nevím proč, pořád spí na druhém konci postele. :D Jinak samozřejmě, když nad tím přemýšlím, tak máte pravdu s tím roštem, asi by chudák vyskočila ven, nebo do zdi.
Jinak podle různých propočtů bych měl mít 100kg na svou výšku, tak si myslím, že jsem ještě +/- 6 kg podvyživenej.
:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.