Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chtěl bych světšit rozdělenou kůlnu, předělat na garáž a vadí mi tam zděná příčka, která má na sobě trámy a ty jsou rozděleny .
Potřeboval bych poradit, jak to zpevnit, aby to udrželo trámy a dřevěný strop, který je jako podlaha půdy, kde jsou zbytky prken.
Myslel jsem koupit plocháč 8mm naohýbat a prošroubovat.
Nevím jak dlouhé zpevnění.
Nakreslil jsem to jak si to myslím
černé jsou trámy
červeně plocháče
modré šrouby
Potřeboval bych vědět, jak silné šrouby, jaký plocháč a jak dlouhý by měl být. Hranoly jsou 10x10cm.
Děkuji
doplněno 13.04.13 19:16:Celková šířka garáže je 5metrů. Spojení je asi v 2 metrech.
takhle byto nešlo,vymyslel jste něco,co stavebnictví myslím nezná. Místo příčky sežeňte traverzu cca 140MM a po stranách dílny vyzděte pilíře 30X30na cementovou maltu plný cihly a ty budou traverzu umístěnou pod trámy podporovat. Kapišto?
Asi rozumím. Místo zdi by byla v horní části traverza.
Ta by se dala zasekat do zdi a hotovo ne? A co ten obrázek spoje co jste nakreslil? Tak se to dá udělat?
Nese to jen dřeva půdy. Nic víc.
Vysekat ve zdi pod trámy šlic do poloviny hloubky,na krajích dole udělat uložení z cementové malty,dát traverzu sezhora dozdít na cementovou maltu,po zatvrdnutí totéž z druhé strany a po zatvrdnutí z druhé strany můžete příčku zbourat s tím že jen po stranách zůstane uložení s traverzami!
doplněno 14.04.13 15:08:Nebo varianta 2-vyzdít pilířnebo sloup pod uložení ve spoji trámů!jinak dle řešení to moc nosné nebude!
Tak tam můžu nechat kus zdi jako pilíř, je tak?
Když budu shánět Ičko 14 to by mělo bohatě stačit že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.