Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, dnes jsem vyndavala jarní obuv ze skříně a zjistila jsem, že se mi na semišových botách objevila nějaká plíseň - zřejmě byly ty boty při uskladnění nějak vlhké. Jelikož to nebyly boty levné, tak bych je ráda zachránila, ale jak. Vykoupat je v mýdlové, či octové vodě se bojím, abych je nezničila.
Jsou kožené a ta modrá plocha je semišová.
Prosím o radu, jak to doma vyčistit. Děkuji. Alusska
Dobrý den, já bych ty boty asi jen pořádně vykartáčoval. Nejlépe někde venku nebo u okna. Pokud skvrny zmizí, tak už nic dalšího, ale nechat je pořádně vyschnout na sluníčku. Sluníčko a sucho nemá plíseň ráda. Alespoň, takto jsem to udělal já s plesnivou kabelou a je to dobré. Zdravím!
doplněno 13.04.13 12:41:Po sezóně nechte ty boty zase na slunci pořádně vysušit a nebalit je. Někdo dává boty do igelit. sáčků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.